Među 25 najlepših ostrva na svetu, jedno se nalazi u našem komšiluku

Svake godine za anketu o najboljim predelima na svetu, Travel+Leisure traži od čitalaca da procene iskustva putovanja širom sveta – da podele svoja mišljenja o vrhunskim gradovima, ostrvima, brodovima za krstarenje, banjama, avio-kompanijama i još mnogo toga.

Ovog puta, čitaoci su ocenili ostrva prema njihovim aktivnostima i znamenitostima, prirodnim atrakcijama i plažama, hrani, ljubaznosti i ukupnoj vrednosti.

Želite da uočite iguane kako lenčare i morske lavove kako se igraju sa roniocima u vodama na belim plažama? Onda je Galapagos za vas. Ali, za ronjenje bez premca, tu je Koh Samui na Tajlandu i filipinski Palavan. A, ako se nadate da ćete provesti dane uživajući u domaćoj testenini i vinu iz lokalnih vinograda, razmislite o Siciliji ili Sardiniji.

Tu su još dva favorita – bahamski raj poznatog po svom ružičastom pesku i vulkansko ostrvo Sveta Lucija.

– Plaža Anse Častanet je prelepa sa crnim peskom i malim prostorom za ronjenje. Morate da platite naknadu za korišćenje, ali vredi – napisao je jedan od posetioca.

Kao i prethodnih godina, bilo je i grčkih ostrva, a kao najlepše, ovog puta izdvojilo se ostrvo Milos.

Od mogućih 100 poena, ostrvo Milos je osvojilo 95,5. A čitaoci su posebno izdvojili neobična sela ovog ostrva, među kojima se naročito izdvajaju Plaka i Tripiti.

Na spisku je i jedno hrvatsko ostrvo – Hvar, i to na 15. mestu.

A, evo i ostalih ostrava: Folegandros, Sveti Vinsent i Grenadin, Madeira, Arhipelag Andamanskih ostrva, Sicilija, Koh Samui, Bali, Havai, ostrva Galapagosa, Kauai, Maui, Santorini, Maldivi, Hvar, Sardinija, Bahami, Aruba, Palavan, Sveta Lucija, Majorka, Angvila, Eleutera, Sejšeli, Šri Lanka.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.