22. jun  2023. 12.01  | Izvor: RTV (Ivana Maletin Ćorilić)

Srpsko narodno pozorište u novom ruhu (AUDIO)

NOVI SAD -

U Srpskom narodnom pozorištu aktuelnu sezonu nisu obeležile samo premijere, nego i unutrašnja previranja, kadrovske promene i nastavak radova na obnovi obe scene. 

audio icon

srpsko, narodno, pozoriste

O tome, ali i o predstojećim gostovanjima na letnjim festivalima i velikim planovima za jesen, za Radio Novi Sad govorio je vršilac dužnosti upravnika našeg najstarijeg teatra- Zoran Đerić.

Pre 3 meseca vratili ste se na čelo našeg najstarijeg teatra, da li su se smirili ti uzburkani duhovi, da li je nastupila mirnija faza u pozorištu?

Došlo je i do kadrovskih promena unutar pozorišta, angažovana su nova lica, možete li da nam predstavite nove članove tima?

Leto je period uvek krupnih radova, biće rekonstruisane obe scene?

U svom obraćanju za Dan pozorišta, naveli ste da je u periodu vašeg odsustva bilo nekih nepotrebnih troškova, previsokih ambicija i angažovanja umetnika sa strane. Da li planirate da iskorenite te pojave, da stabilizujete budžet?

Proteklu sezonu na dramskoj sceni obeležile su saranje sa velikim rediteljskim imenima iz zemlje i regiona. Da li je to pravac u kojem nameravate da nastavite da radite?

I ovo leto će za članove pozorišnog ansambla biti radno, SNP ponovo će biti prisutni na festivalima u zemlji i inostranstvu. Šta možemo da najavimo od gostovanja?

U užurbanim vremenima pozorište sve više poprima taj proizvodni karakter. Da li je teško pomirtit zahtev za negovanjem klasičnog repertoara i  praćenje savremenog teatra?

Srpsko narodno pozorište uvek je pružalo šansu i mladim umetnicima da steknu afirmaciju. Da li će biti prostora i za njih u novoj sezoni?

Osim uloge upravnika SNP, vi ste i urednik izdavačke delatnosti "Društvo novosadskih književnika", nakon "Almanaha poezija"  i "Almanah priča" nedavno ste objavili "Almanah drame". Možemo i tu povući paralelu sa SNP  budući da su neka prozna dela dramatizovana i upravo postavljena na sceni pozorišta?

"Društvo novosadskih književnika" dobija novi prostor , seli se na novu adresu?

Tagovi
Srodne vesti