Četvrtak, 22.06.2023.

09:59

Alarmantno u bolnici u Kosovskoj Mitrovici: Preti nam katastrofa zbog Kurtija

"Kiseonik nam je neophodan za rad u operacionoj sali, za rađanje beba, za normalno funkcionisanje naše ustanove", rekao je dr Zlatan Elek za Novosti.

Izvor: Novosti

Alarmantno u bolnici u Kosovskoj Mitrovici: Preti nam katastrofa zbog Kurtija
FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs

"To znači da nam u slučaju zabrane dopremanja kiseonika iz centralne Srbije jednostavno preti humanitarna katastrofa", dodaje direktor kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

On se oglasio nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio da nestaje kiseonik u toj bolnici.

Elek dodaje da trenutno u toj bolnici ima lekova za neophodan rad ustanove, ali da je situacija sa kiseonikom alarmantna, te podseća na to da tzv. vlada u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem osporava sve što je dogovoreno u Briselu.

On je naglasio i da se na ovu zdravstvenu ustanovu oslanjaju Srbi sa čitavog Kosova i Metohije ali i nealbanci, mada vrlo često ovde i Albanci traže pomoć za rešavanje svojih zdrvastvenih problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: