Nova vest
Tenis

Utorak, 20.06.2023.

08:13

"Tačno je da Novakov tenis nije najlepši za oko, tačno je da nije ni najvoljeniji..."

Francuski stručnjak Patrik Muratoglu smatra da ne postoji istinska rasprava kada je u pitanju najbolji teniser svih vremena.

Izvor:

Autor:

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Prema mišljenju bivšeg trenera Serene Vilijams, glavni kriterijum su osvojene titule.

Tu prednost ima Novak Đoković u odnosu na Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji su najčešće zajedno sa njim u toj priči.

"Jedino merilo ko je najbolji su titule. Novak Đoković je pobeđivao i Nadala i Federera na svim Grend slem turnirima. Osvojio je 23 najveće titule, takođe ima najviše turnira masters serije – 38, ima šest završnih Mastera i ubedljivo najviše nedelja kao broj 1 na svetskoj listi. Ono što impresionira kod Novaka je to, što i sa 36 godina ima mogućnost da osvaja najveće titule. Kraj diskusije", rekao je Muratoglu.

Kako je dodao, priče o tome ko igra lepši tenis od njih trojice nisu relevantne za izbor najboljeg.

"Tačno je da možda Novakov tenis nije najlepši za oko, tačno je da nije ni najvoljeniji. Međutim, to su subjektivne ocene. Objektivno, on je najbolji teniser, koji je ikada držao reket", zaključio je Muratoglu.

Podsetimo, Muratoglu je nedavno bio među onima koji su se zapitali gde je srpski teniser na promo materijalu pred ovosezonski Vimbldon. Organizatori trećeg Grend slema u sezoni su "zaboravili" na aktuelnog šampiona, ali su svoju grešku ubrzo ispravili nakon pritiska javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu