0
Košarka

FOTO: Printscreen/YouTube

RAJAKOVIĆ NE ZNA KAKO PROTIV JOKIĆA: „Ne postoji plan pripreme za takvog igrača kao što je on!“

Objavljeno: 19.06.23 u 18:33

Realan je bio šef stručnog štaba Toronto Reptorsa

Darko Rajaković je nedavno postao novi glavni trener Toronto Reptorsa, po čemu je tek drugi Srbin u NBA ligi kome je ovo pošlo za rukom.

Da podsetimo, pre njega na klupi Finiks Sansa je bio Igor Kokoškov, ali je neslavno završio uprkos ciljevima kluba koje je ispunio.

U razgovoru za „Sportal“ Darko je razgovarao o različitim temama, a nama najinteresantnija se tiče naravno Nikole Jokića.

S obzirom na to da ste dugo bili u nekoliko stručnih štabova – možete li opisati kako izgleda priprema utakmice i taktike za njega?

Ne postoji dobar i pravi plan pripreme utakmice za njega – kroz smeh će Rajaković.

On je takav da uvek nađe rešenje, šta god da pripremiš za njega. Sa jedne strane, to je prilično jednostavan način igre i mnogo je važno što on ima poverenje u svoje saigrače. Ako dvojica čuvaju njega, on će uvek naći dobar pas. Ako ga manje čuvaš, on će tada početi da poentira. I to su razlozi zašto je on najbolji na svetu. Sve pohvale za Nikolu, i kao osobu i kao igrača. Fantastičan je primer svima, kako neko treba da se ponaša na terenu i van njega.

Kako vidite svoj tim i ono što Vas čeka?

Mislim da je ekipa miks talenata i veterana, ima igrača koji su mladi i željni dokazivanja, napredovanja. Jedva čekam da krene kamp, da počnem sa radom i da budemo na okupu i da gradimo nešto novo. Toronto je jedna od najboljih organizacija NBA lige, šampionska je, pre samo tri godine je osvojena titula. A sada postoji velika želja da svi zajedno pravimo tim i da se u budućnosti uključimo u borbu za titulu.

Protiv mnogih srpskih igrača u NBA ste igrali ili se viđate sa njima, mimoišli ste se sa Pokuševskim, kako vidite sve naše momke u NBA?

Pokuševski i ja nismo radili zajedno, ali smo u kontaktu i on je mlad i ima zaista veliki potencijal. Stvarno ima priliku da se razvije na sjajan način i siguran sam da će i naša reprezentacija moći da računa na njega, da će ostvariti zavidnu NBA karijeru. Joviću je ovo ruki sezona i već u prvoj je došao do finala NBA lige. Nije to lako i jednostavno za bilo kog mladog igrača, bez obzira na to što nije imao veliku minutažu, ovo iskustvo će mu „bez greške“ pomoći da sagleda sve stvari, znaće koliko je rada potrebno, uz to je izuzetno talentovan. Bogdan je tu već dugo i ostvaren je, isto kao i Boban – to su momci koji na sjajan način predstavljaju zemlju!

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter