Dostupni linkovi

Sedmoro ranjenih u napadima na dva ruska pogranična regiona


Zaštita radnji od granatiranja u Šebekinu, okrug Belgorod, jun 2023. ilustrativna fotografija
Zaštita radnji od granatiranja u Šebekinu, okrug Belgorod, jun 2023. ilustrativna fotografija

Dva ruska pogranična regiona napadnuta su iz pravca Ukrajine rano u ponedeljak, 19. juna, pri čemu je ranjeno sedam ljudi, uključujući jedno dete, prenosi agencija Frans pres (AFP) reči lokalnih guvernera.

Udari na Belgorodsku oblast pogodili su nekoliko stambenih zgrada u okrugu Valuisk, napisao je na Telegramu guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

"Opštinski okrug Valuisk je na udaru ukrajinskih snaga. Prema preliminarnim informacijama, ranjeno je sedam osoba, među njima i dete“, napisao je on u objavi koja je uključivala fotografiju medvedića pored razbijenog prozora.

Svi ranjeni su hospitalizovani, rekao je on.

Udari na pogranični region Kursk pogodili su dva sela, uzrokujući štetu, ali bez žrtava, rekao je guverner Roman Starovoit.

"Ukrajinske snage su jutros pogodile sela Tjotkino i Popovo-Ležači“, napisao je Starovoit na Telegramu i dodao da su udari izazvali nestanak struje i oštetili nekoliko vozila.

Na Krimu, koji je Rusija anektirala od Ukrajine 2014. godine, guverner Sergej Aksjonov rekao je da su tokom noći oborena dva drona.

Napadi na ruske regione koji se graniče sa Ukrajinom i na Krimu pojačani su u poslednjih nekoliko nedelja, dok ukrajinske snage vode kontraofanzivu kako bi povratile zemlju koju su okupirale ruske trupe.

Rat u Ukrajini

Priče, analize, foto i video zapisi o ratu u Ukrajini.

XS
SM
MD
LG