Čaušić: U Moravičkom okrugu situacija stabilnija nego što je bila

U Moravičkom okrugu situacija je stabilnija nego što je bila, rekao je danas načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Luka Čaušić povodom poplava do kojih je došlo nakon izlivanja reka.

„U Moravičkom okrugu je stabilnija situacija nego što je bila, mi smo sinoć imali pet evakuacija. Ovde u Lučanima imamo crpljene vode i možemo da kažemo da je za sada u ovom delu Srbije situacija stabilna“, izjavio je Čaušić novinarima.

Čaušić je rekao da je tokom noći bilo izazovno u Jagodini i Kragujevcu i dodao da je vanredna situacija proglašena u 42 grada i opštine. „Vanredna situacije proglašena u 42 grada i opštine, pet gradova je proglasilo na čitavoj svojoj teritoriji, 23 opština na čitavoj svojoj teritoriji, 12 opština na delovima svoje teritorije i dva grada na delovima svoje teritorije“, naveo je Čaušić.

On je rekao da je od jutros evakuisano 55 ljudi, kao i da će sledeća 24 časa biti izazovna, nakon čega se očekuje smirivanje situacije.

„Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a su na terenu od početka, od 26. maja kada je krenuo ciklon u zapadnom delu Srbiju, prvo u zapadnom delu Srbije, Zlatiborski okrug, Moravički, kasnije se proširivalo na Pomoravski, već se seli ka Borskom, Zaječarskom“, istakao je Čaušić.

Reporter Tanjuga je javio da je na teritoriji Čačka uvedena vanredna situacija usled obilnih padavina tokom prethodne noći, a najkritičnije je bilo u mesnim zajednicama Zablaće, Mršnici, Kukić, dok je u mesnoj zajednici Petnica došlo do urušavanja dva mosta.

Ovoga jutra na teritoriji opštine Lučani u 17 mesnih zajednica bilo je proglašena vanredna situacija, a zbog izlivanja reke Bjelice u čitavoj dužini njenog toka uvedena je vanredna situacija.

Vanredna situacija je i u opštini Arilje zbog porasta Rzava, a u Čačku su u porastu dve najveće reke, Zapadna Morava i Čemernici, koje se za sada nisu izlile.

Meštanin Živica Željko Matović naveo je da je oko 21 časa sinoć voda prošla kroz njegovo dvorište i da je uspeo da skloni stoku, međutim, polave su pričinile štetu na zasadima kukuruza, krompira, deteline i luka.

Saša Vasiljević iz Lučana je rekao da je voda odnela banderu i izlila se u baštu i u dvorište.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.