Capital.ba

Izvršenje budžeta na prošlogodišnjem nivou

24.06.2010. / 16:29

BANJALUKA, Ministar finansija Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić izjavio je da je izvršenje budžeta RS na prošlogodišnjem nivou i da iznosi oko 600 miliona KM.

“Imamo nešto više indirektnih poreza u odnosu na isti period prošle godine, a nešto manje je naplaćeno direktnih poreza. Ukupan iznos prihoda identičan je prošlogodišnjem”, rekao je Džombić.

On je demantovao spekulacije da se sprema rebalans republičkog budžeta, dodavši da je moguće da se radi o nekim opštinama.

“Različiti su problemi u opštinama i neke su imale precijenjene vlastite direktne prihode u smislu naknade za građevinsko zemljište”, naveo je Džombić.

On je dodao da je kritična situacija od ranijih vlasti naslijeđena u Novom Gradu, Šamcu, Tesliću i nekim drugim opštinama.

Govoreći o kreditnoj zaduženosti RS, Džombić je rekao da ona iznosi oko 39 odsto bruto domaćeg proizvoda, što je oko 3, 4 milijarde KM, od čega je 1,9 milijardi KM inostrani, a ostalo predstavlja unutrašnji dug.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!