0
Tenis

FOTO: Twitter/@Wimbledon

DA LI VIMBLDON NAMERNO IGNORIŠE NOVAKA: Najbolji teniser sveta se jedva pojavljuje u promo materijalu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 16.06.23 u 18:55

Mnogi su ostali zgroženi.

Organizatori Vimbldona suočavaju se sa mnogobrojnim kritikama zbog promotivnog materijala ovogodišnjeg izdanja prestižnog teniskog turnira, koji je treći Grend slem sezone. Na promo materijalima objavljenim na društvenim mrežama Vimbldona, primećeno je odsustvo sedmostrukog osvajača tog turnira, Novaka Đokovića.

Snimak koji je objavljen ističe najveća rivalstva u svetu tenisa, kao što su ona između Rafaela Nadala i Rodžera Federera, Džona Mekinroa i Bjorna Borga, kao i Venus i Serena Vilijams. Takođe su uključeni i mlađi talenti poput Koko Gof, Ons Žabur i Nika Kirjosa. Međutim, prisustvo Đokovića na snimku je veoma kratko i prikazan je zajedno sa Elenom Ribakinom kao aktuelnim šampionima.

Ovakav potez organizatora izazvao je reakcije mnogih koji navode da Đokoviću nije potrebna dodatna motivacija i da će sada gotovo sigurno trijumfovati u Engleskoj.

Nije samo snimak problematičan, već i zvanični poster Vimbldona na kojem takođe nema srpskog tenisera i trenutno najboljeg tenisera sveta. Na posteru su prikazani Karlos Alkaras, Rodžer Federer, Bjern Borg, Koko Gof, Serena Vilijams i Kris Evert.

Očigledno je da su organizatori želeli da istaknu prošle i buduće generacije tenisera i teniserki, ali izostanak Đokovića i Ribakine kao prošlogodišnjih pobednika itekako je primećen.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter