Vesti

0

Kreni-Promeni: Zeleno-Levi, DS i Narodna stranka jedini podržavaju zakonsko gašenje rijalitija

Autor: AP

Izvor: Beta

Kreni-Promeni: Zeleno-Levi, DS i Narodna stranka jedini podržavaju zakonsko gašenje rijalitija
Pokret Kreni-Promeni saopštio je danas da je objavio aplikaciju na kojoj se vidi da narodnu inicijativu za ograničavanje rijalitija za sada podržavaju samo Zeleno - Levi blok - Ne davimo Beograd, Demokratska stranka, Narodna stranka, poslanici bošnjačke i albanske manjine i samostalni poslanik Miloš Paradinović.

 

"Pozivamo građane da putem ove aplikacije pišu Vladimiru Orliću, predsedniku Narodne skupštine i svim narodnim poslanicima koji nisu podržali predlog da se glasa o narodnoj inicijativi koju je podnelo 36.161. građanin pre skoro četiri godine. Ova aplikacija je test koji pokazuje ko od narodnih poslanika suštinski želi da reši probleme nasilja", navodi se u saopštenju.

Kreni - promeni navodi da se poslanici vlasti, ali i opozicije koji to nisu učinili "izjasne o ovom predlogu", kao i da građani mogu imati uvid u aplikaciju na: https://uimekulture.netlify.app

"Imamo situaciju da ćutanjem narodni poslanici podržavaju kršenje Ustava i državni udar. Kao predstavnici zvaničnih prelagača smatramo da ovaj predlog treba amandmanima unaprediti, jer je pisan pre četri godine, ali u Skupštini Srbije se nalazi rešenje u čijem pisanju su učestvovali pravnici, psiholozi, sociolozi, a podržao dovoljan broj građana da parlament prema Ustavu mora da raspravlja o ovom predlogu", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR