Sport

0

Ivanović: Za titulu su potrebne tri pobede, možemo do trona

Autor: S.V.

Izvor: Sport klub

Ivanović: Za titulu su potrebne tri pobede, možemo do trona

Izvor: (BETAPHOTO/Nebojsa Parausic)

Košarkaši Partizana sačuvali su domaći parket. Pobedili su Zvezdu u prvom meču finalne serije sa 88:80, u drugom su slavili sa 87:78, pa sada imaju tri meč lopte za osvajanje ABA trona.

Prvo poluvreme je donelo sjajnu košarkašu predstavu, veliku borbu za svaku loptu i pedalj terena, a na semaforu je pisalo 44:44. U nastavku meča, Partizan je uspeo da stekne prednost od devet poena, Zvezda je pretila, a Partizan ljubomorno čuvao i sačuvao stečeni kapital.

„Zaslužena pobeda Partizana. Maksimalno je iskoristio prednost domaćeg parketa. Imali smo šanse da dobijemo oba meča, ali nismo uspeli, jer smo imali mnogo oscilacija, mnogo grešaka, koje su pomogle Partizanu da stigne do pobede“, naglasio je Duško Ivanović, koji je u jednom trenutku ušao u verbalnu raspravu sa nekim od prisutnih u pres sali i pitao da li treba da ode.

„Partizan  vodi u seriji sa 2-0, ali za titulu su potrebne tri pobede. Okrećemo se utakmicama koje slede i verujem da možemo da stignemo do trona. U meču koji je ostao iza nas ključ je bila odbrana, odnosno pad u odbrani“.

Ivanović je nastavio sa izlaganjem:

„Nismo klonuli duhom, verujemo da možemo do trona. Verujem ja, veruju svi u ekipi, svi u klubu. To je jedini način da stignemo do cilja sa kojim smo ušli u finalnu seriju. U utakmicama koje slede, moramo da održimo nivo energije u oba smera, moramo da svedemo oscilacije i greške na minimum, a da povećemo fokus, jer će kao i u prethodna dva meča presuditi slobodna bacanja, greške, sitni detalji“.

Treći meč finalne serije na programu je 18. juna u dvorani „Aleksandar Nikolić“ gde će Zvezda imati veliku podršku svojih navijača. Eventualni četvrti meč se igra dva dana kasnije, takoće u dvorani „Aleksandar Nikolić“, dok je eventualna majstorica u „Areni“. Igrala bi se 22. juna.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR