Vesti

0

Kompanije Koka-kola i Bambi značajno smanjile potrošnju vode u proizvodnji

Izvor: Beta

Kompanije Koka-kola i Bambi značajno smanjile potrošnju vode u proizvodnji

Izvor: Beta / Coca-Cola HBC Srbija i Bambi

Kompanije "Koka-kola" HBC Srbija i "Bambi" značajno su smanjile potrošnju vode u proizvodnji i povećale udeo zbrinjavanja i recikliranja otpada, pokazao je Izveštaj o održivom poslovanju za 2022. godinu koji je predstavljen danas.

Kako je rečeno na predstavljanju Izveštaja, kompanija "Koka-kola" HBC Srbija je samnjila potrošnju vode za 54 odsto po litru proizvedenog pića u poslednjih 15 godina, dok je kompanija "Bambi" za 10 godina smanjila potrošnju vode za 48 odsto po toni proizvoda.

Istaknuto je da je uspeh kompanije "Bambi" i to što se 98 odsto otpada koji se generiše na lokaciji fabrike zbrinjava kroz različite vidove tretmana, dok kompanija "Koka-kola" HBC Srbija reciklira ili na drugi način ponovo upotrebljava 99 odsto otpada koji nastaje u fabrikama.

Ukazano je i da su sva pakovanja proizvoda ove dve kompanije reciklabilna.

Generalni direktor "Koka-kola" HBC Srbija i Crna Gora Svetoslav Atanasov podsetio je da je kompanija pre 10 godina donela odluku da krene putem održivosti.

"Tokom ovih 10 godina održivost sve vreme podstiče naš rast, obogaćuje naše odnose i našu svrhu podiže na viši nivo", naveo je on.

Direktor marketinga i Commex-a kompanije "Bambi" Ognjen Lazić naglasio je da je kompanija ponosna zbog rezultata koje je ostvarila po pitanju održivog poslovanja, aktivnosti koje susprovela i podrške koju je pružila lokalnoj zajednici.

U 2022. godini obe kompanije su uložile ukupno 340.000 evra u lokalne zajednice i donirale više od 200.000 litara i 16 tona svojih proizvoda.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR