Jovana Nogić: Biće teško, mislim da smo uigrane i spremne za meč protiv Turske

Srpska košarkaška reprezentativka Jovana Nogić izjavila je danas u Ljubljani da je njen tim spreman za prvi meč na Evropskom prvenstvu protiv selekcije Turske.

Srbija će sutra od 15 sati u Ljubljani igrati sa Turskom meč prvog kola grupe D na EP. U grupi D se nalaze još selekcije Slovačke i Mađarske.

„Dobro smo radile u ovih mesec dana i spremne smo stigle u Sloveniju. U odnosu na prošlo leto kada smo se pripremale četiri meseca za Svetsko prvenstvo, sada nismo imale toliko vremena, ali smo samo nastavile i nadovezale se na taj rad. Nije bila potrebna nikakva adaptacija. Za to treba da zahvalimo našim starijim saigračicama, jer nam daju dodatno samopouzdanje kako bi igrale našu igru. Mi ih i dalje pratimo, jer smo došle da pokušamo da popunimo mesta koja su upražnjena odlaskom brojnih igračica“, izjavila je Nogićeva, prenosi zvanični sajt KSS.

Ona je istakla da reprezentativke Srbije moraju da uđu u meč sa Turskom sa najvećim fokusom.

„Mislim da smo uigrane i spremne za prvu utakmicu na Evrobasketu protiv Turske, koja će ujedno biti i najzahtevnija. Mislim da će prvo mesto u grupi zavisiti od te utakmice. Imaju veoma dobre igračice, dobar su i uigran tim. Treba da uđemo u duel sa najvećim fokusom. Biće najteži meč, ali mislim da smo spremne“, dodala je Nogićeva.

Srbija će u petak od 20.45 časova igrati sa Slovačkom, a dva dana kasnije od 15 sati sa Mađarskom.

Prvoplasirani timovi iz svake grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale EP, dok će drugoplasirani i trećeplasirani igrati u osmini finala.

Srbija brani titulu na EP, pošto je pre dve godine u finalu pobedila Francusku 63:54.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.