14. jun  2023. 14.38  | Izvor: Tanjug

Od septembra novi projekat "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo"

BEOGRAD -

Predstavnici Ministarstva prosvete, Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Misije OEBS u Republici Srbiji dogovorili su na današnjem sastanku realizaciju zajedničkog projekta Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo, koji bi trebalo da počne već od početka nove školske 2023/2024. godine.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova(MUP), sastanak je održan na inicijativu MUP-a, a predsedavao je državni sekretar MUP-a Danilo Stevandić.

bezbedno, detinjstvo, sastanak

Dogovoreno je da se taj projekat realizuje kroz niz radionica i aktivnosti u svakom odeljenju osnovnih škola u Republici Srbiji, a namenjen je bezbednosnoj zaštiti učenika, sa posebnim akcentom na prevenciji vršnjačkog i digitalnog nasilja, kao i unapređivanju bezbednosti dece u saobraćaju i vanrednim situacijama.

Državni sekretar Stevandić istakao je da je u Programu rada vlade (2023-2026), kao jedan od prioriteta definisano unapređenje bezbednosti dece, mladih i prosvetnih radnika u ustanovama obrazovanja i vaspitanja.

Dodao je da je njihov zadatak da se zajedničkim naporima, u kratkom roku, pripremi Plan realizacije tog projekta kako bi se pravovremeno počelo sa realizacijom projektnih aktivnosti.