Vesti

0

Sednica skupštine odložena za sat vremena, došlo samo 74 poslanika

Izvor: Beta

Sednica skupštine odložena za sat vremena, došlo samo 74 poslanika

Izvor: N1

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas sednicu sa pola sata zakašnjenja, ali je ona odložena na još sat vremena jer nije bilo prisutno najmanje 84 poslanika koliko je potrebno za rad.

U sali je bilo prosutno samo 74 poslanika, od njih 250, pa je predsednik skupštine Vladimir Orlić poručio opoziciji da se postara da za jedan sat u salu dođu poslanici koji su, kako je naveo, i tražili ovu raspravu.

Na današnjoj sednici trebalo bi da se razmotri predlog za smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića nakon dva masovna zločina, u beogradskoj Osnovnoj "Vladislav Ribnikar" i u okolini Mladenovca.

Predlog za glasanje o nepoverenju Gašiću potpisao je 61 narodni poslanik, a u ime predlagača obratiće se poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić, a kako je najavljeno prisustvaće i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Smena Gašića jedan je od zahteva protesta "Srbija protiv nasilja". Predsednik Srbije Aleksandar Vučić više puta je ponovio da taj zahtev neće biti ispunjen, da Gašić nije kriv ni za šta i da odlično radi svoj posao.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR