Na jednu poziciju u Tesli 124 kandidata - za posao prošle godine apliciralo 3,6 miliona ljudi

Posao u Tesli je u 2022. godini želelo 3,6 miliona ljudi, a zaposlilo se 29.000 novih radnika, što praktično znači da je za jedno mesto bilo 124 kandidata.
Na jednu poziciju u Tesli 124 kandidata - za posao prošle godine apliciralo 3,6 miliona ljudi
Foto: Pixabay
Prema analizi Rojtersa, broj zaposlenih u Tesli bi ove godine mogao da bude niži zato što je ova kompanija od maja smanjila broj oglašavanja slobodnih radnih mesta u firmi.
Šef Tesle Ilon Mask je 15. maja apelovao na odgovorne u kompaniji da budu obazriviji prilikom objavljivanja ponuda za zapošljavanje i da ne angažuju mnogo novih radnika.
Počev od tog trenutka, Tesla je objavila skoro 1.400 ponuda za posao u kompaniji, pre svega u SAD, na raznim pozicijama.
 
Mask je bio jedan od prvih šefova velikih kompanija koji je pre godinu dana upozorio na nadolazeću recesiju, a u maju ove godine je rekao da će stanje u svetskoj ekonomiji biti "teško" u narednih 12 meseci. 
 
U Tesli je na kraju 2022. godine radilo skoro 128.000 ljudi, navodi britanska agencija.

Teme

Tesla
  • niko

    15.06.2023 20:18
    Jadni Mask
    Sd ćemo mi da objasnimo Masku kako to nije dobro, bez obzira šta to bilo.
  • uobicajeno

    14.06.2023 17:20
    Uobicajeno da za 1 radno mesto u hi-tec firmama aplicira preko 100 ljudi.
    Jedino sto ce se ovih 29000 prilicno razocarati kad shvate da su u firmi sa narcisom na vrhu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.