0
Košarka

FOTO: Starsport

PASPALJ PORUČIO: ’Mogli bi da nauče gde je Srbija, to nije anegdota, već stvarno dešavanje!’

Objavljeno: 13.06.23 u 16:20

Veliki uspeh srpskih sportista u nekoliko dana.

Noćas su košarkaši Denvera savladali u petoj seriji NBA finala Majami Hit rezultatom 94:89 i osvojili istorijsku i prvu titulu u ovom takmičenju. Nagetsi su gubili na poluvremenu, ali su ipak na kraju uspeli da ostvare trijumf, a do tog podviga ih je predvodio Nikola Jokić sa 28 koševa, 14 skokova i 4 asistencije.

Jokić je proglašen za MVP-ja finalne serije, a u nedelju je Novak Đoković pobedivši u finalu Rolan GarosaKaspera Ruda 3:0 osvojio svoju rekordnu 23. gren-slem titulu i vratio se na prvu poziciji ATP liste. Zaista impresivan učinak naših sportista.

Nekadašnji košarkaš Partizana, Žarko Paspalj je čestitao našim sportistima na ostvarenim uspesima. On je za Tanjug istakao da za početak bi svi mogli da nauče gde je Srbija.

-Za početak bi svi mogli da nauče gde je Srbija. To nije anegdota, već stvarno dešavanje. Ono što je ovog trenutka sigurno je to da dvojica najdominantnijih sportista na planeti u dva različita sporta dolaze iz Srbije. Ogromne čestitke obojici. Đokoviću već godinama unazad čestitamo, siguran da ćemo to dosta puta još da uradimo. Jokiću je šampionska titula kruna višegodišnjeg dobrog rada u Americi. Prepoznavanje organizacije Lige, same igre, kao i saigrači i protiv koga igra. On je uz neverovatan talenat i veliki doprinos sa saigračima Denvera ostvario neverovatan uspeh. – započeo je.

Dodao je da se očekivalo da će Denver da osvoji titulu.

-To se videlo i mnogo pre finalne serije. Još jednom čestitke za Jokića. Da nam je živ i zdrav pa da se gledamo ovde u Srbiji. – nastavio je Žarko.

Naveo je da klubovi iz Evrolige nisu blizu timovima iz NBA lige.

-Klubovi iz Evrolige nisu ni blizu timovima iz NBA lige. To su divne i puste želje. Dese se neke iskre u vidu Luke Dončića i Jokića, to nije strano. Međutim, postoji velika praznina između te dve lige. To bi trebalo da nam da elana i motivacije da se nešto više uradi po tom pitanju. – zaključio je Paspalj.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter