Nova vest
Tenis

Utorak, 13.06.2023.

08:55

Toni Nadal: Divim se Novaku, neka sad uživa

Toni Nadal, stric Rafaela Nadala i trener Feliksa Ožea-Alijasima, pohvalio je Novaka Đokovića po osvajanju Rolan Garosa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Toni Nadal: Divim se Novaku, neka sad uživa
Foto: Profimedia

U kolumni za El Pais, iskusni stručnjak je rekao da nije iznenađen što je Kasper Rud bio protivnik srpskog tenisera u finalu.

"Kada je počeo Rolan Garos, napisao sam u članku da je Kasper Rud jedan od kandidata za finale i da će se boriti za titulu. Računajući i ovo nedeljno finale, to mu je treće slem finale u poslednjih godinu dana. Nešto što je uspelo samo nekoliko tenisera. Kada bude uspeo da ga osvoji, sa velikim zadovoljstvom ću slaviti to što je jedan teniser koji kombinuje lep tenis i fer-plej dosegao vr u našem sportu", poručio je Nadal.

On je analizirao igru Norvežanina rekavši da je Kasper pogrešio što je brzo odustao od početne taktike.

"Rud je počeo da gubi konce i greši u igri, bežao je od odlične inicijalne ideje koju je imao. Rud je taj koji je meč počeo bolje. Uzeo je brejk Novaku velikim intenzitetom igre. Ali posustao je i napravio skupe greške u ključnim momentima. Kasper je platio ceh svojih grešaka. Jedina opcija bila mu je da održava fizički i mentalni intenzitet sve vreme meča. Ipak, nije bio u stanju to da uradi", dodao je Toni.

Čestitao je i Novaku na tituli.

"Što se tiče Đokovića, još jednom uz veliko divljenje, ostaje mi da mu samo čestitam i poželim da uživa u ovom neverovatnom dostignuću sa porodicom i članovima tima", napisao je Toni Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu