Vučić: Javni dug Srbije 52 odsto, kada sam preuzeo dužnost bio je 79 odsto

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je stopa javnog duga Srbije danas 52 odsto, a da je, kada je preuzeo dužnost, ona iznosila 79 odsto.

„Nisam mogao da spavam noćima. Lazar Krstić (ministar finansija od 2013-2014. godine) mi je dolazio ujutru u cik zore, pre sedam sati. ‘Predsedniče moramo da uvedemo teške mere’. Smanjuj penzije 50 odsto. Pa smo išli da zaštitimo najsiromašnije“, rekao je Vučić za TV Hepi.

Istakao je da je i predsednik Rusije Vladimir Putin, kada je bio u poseti Srbiji, pitao kako je uspeo da smanji javni dug.

„Išli smo ka aerodromu da ga ispratim. Želeo je da bude fer, jer je bilo hladno vreme i video je veliku organizaciju pa je rekao: ‘Ajde sa mnom u automobil’. Čak je bio i jako fer, jer me je pustio na desnu stranu. Obično onaj čiji je automobil ide na desnu stranu pozadi i važniji ide na desnu stranu. On je i tu želeo da pokaže kakav odnos ima prema Srbiji. Ali jednu stvar mi je rekao. ‘Svaka ti čast kako si izveo to i da mi kažeš kako to može da se uradi'“, istakao je Vučić.

Dodao je da je i francuski predsednik Emanuel Makron morao da sprovede teške ekonomske reforme i da bi Francuska u suprotnom bankrotirala.

„Nekad morate da donosite odluke koje se ljudima ne sviđaju. Možete vi da živite u svojim snovima, ali država nije igračka. I država nisu snovi. I država nije kako sam ja umislio da može ili kako mi je neko rekao na društvenim mrežama. Država ima svoje zakonomernosti. Moraš da se ponašaš u skladu sa zakonima. Kraj priče“, rekao je Vučić.

Ocenio je da je opozicija neodazivanjem na razgovor „pokazala raskošni talenat sopstvene netalentovanosti, raskošni talenat za pokazivanje sopstvene mržnje i nepodnošljivu lakoću neodgovornosti.“

„Da vi ne pročitate ni jedno istraživanje. Da se zaluđujete izmišljenim istraživanjima. Da pričate o vrtoglavom padu i glupostima u koje sebe uveravate“ istakao je Vučić.

Dodao je da na prema istraživanjima nekih agencija njemu konstantno pada rejting.

„Recimo kod Vukadinovića. Ja sam kod njega padao jedno 500 puta, na jedno 30 odsto. Ne znam kako sada nisam na -40. A svaki put pobeđujemo na izborima. Svaki put u prvom krugu sa lagodnom većinom“, rekao je Vučić i ocenio da oni koji ne razumeju politiku, izlaz traže u nasilju.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.