Vesić sa predsednikom Vlade BiH Nerminom Nikšićem o regionalnom povezivanju

SARAJEVO – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić razgovarao je danas na kraju posete Sarajevu sa predsednikom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nerminom Nikšićem kome je preneo na kojim sve projektima zajednički rade Srbija i BiH.

Vesić je istakao značaj regionalnog infrastrukturnog povezivanja na osnovu dogovora koji je postignut sa ministrom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Edinom Fortom.

„Mnogo dobrih stvari radimo, bićemo saobraćajno povezani i možemo da uradimo mnogo toga kandididujući zajedničke projekte pred Evropskom komisijom”, rekao je Vesić.

Posebno je istakao drumske veze, auto-put Beograd – Sarajevo kao i brze saobraćajnice koje se grade, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva.

Takođe, Vesić je dodao da su za građane važni i, uslovno rečeno, manji projekti, poput rekonstrukcije mostova preko Drine, i graničnih prelaza.

On je naveo i da su projekti železničkog povezivanja posebno važni, uz rad na modernizaciji i elektrifikaciji pruga.

Ministar je istakao i značaj inicijative „Otvoreni Balkan“ koja je donela velike uštede i koristi Srbiji, Severnoj Makedoniji i Albaniji.

Vesić je još jednom pozvao BiH da se priključi inicijativi Otvoreni Balkan.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.