Fudbal

Mančester siti šampion Evrope po prvi put, Rodri pogodio za istoriju

Mančester siti šampion Evrope po prvi put, Rodri pogodio za istoriju
Foto: N.N. | Mančester siti šampion Evrope po prvi put, Rodri pogodio za istoriju

ISTANBUL - Mančester siti postao je večeras, u svom drugom finalu, šampion Evrope u fudbalu po prvi put u svojoj istoriji.

"Građani" su u finalu na prepunom stadionu Ataturk u Istanbulu s 1:0 golom Rodrija u 68. minuti pobijedili italijanski Inter.

Engleski klub bio je i favorit u utakmici u kojoj Inter lovio svoj četvrti naslov.

Tim Pepa Gvardiole postao je 23. prvak Evrope, šesti iz Engleske  a ujedno su kompletirali "tripletu" jer su već osvojili Premijer ligu i FA kup.

Na taj način ponovili su podvig komšija iz Junajteda 1999. godine.

 Inter je veći deio meča "parirao" favorizovanom Sitiju, posebno poslije izlaska Kevina De Brujnea u 36. minutu zbog povrede.

Neposredno prije primljenog gola dobru šansu imao je Lautaro Martinez, poslije vođstva Sitija prvo je Federiko Di Marko pogodio prečku, a najveću šansu za izjednačenje i produžetke propustio je "rezervista" Romelu Lukaku u 88. minutu, kada je sa pet metara glavom šutirao pravo u golmana Edersona.

Siti je ovim postao šesti engleski klub koji se okitio naslovom prvaka Evrope. Gvardiola je treći put kao trener osvojio Ligu šampiona, ali prvi put poslije odlaska iz Barselone i bez Lionela Mesija.

Prije dvije godine Siti je u finalu poražen od Čelsija (1:0), ali sada je u Istanbulu konačno ostvario san bogatih arapskih vlasnika i postao prvak Evrope.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije