Sport

0

Zverev: Ne bih stavio puno para na Ruda

Autor: S.V.

Izvor: N1

Zverev: Ne bih stavio puno para na Ruda

Izvor: (Beta/AP Photo/Jean-Francois Badias)

Ko bolje od Aleksandra Zvereva može da kaže ko je favorit u finalu Rolan Garosa. Igrao je u polufinalu, lako izgubio od Kaspera Ruda, ali odlično poznaje i Novaka Đokovića.

– Kasper je u finalu sa razlogom – ističe Nemac posle poraza sa 6:3, 6:4, 6:0.- A ako je već u finalu, sigurno je da ima šanse za titulu, jer je dobar teniser. Da li je Novak favorit? Naravno, nema ni najmanje dileme. Zna kako se pobeđuje u ovakvim situacijama, ali i Kasper igra odličan tenis. Međutim, ako bih se kladio, mislim da ne bih mnogo novca stavio na Ruda. Da li ima šanse? Da, ima ih. Igra neverovatno i zaslužuje da bude u finalu.

Norvežanin nikada nije pobedio Srbina, ali Nemac smatra da nikada nije bio bliže trijumfu:

– Ovo je idealan scenario za Kaspera. Jeste Novak jedan od najboljih na svetu, ali kada si na vratima istorije, raste pritisak. Setite se finala Ju-Es opena 2021, protiv Medvedeva. Osećao je ogroman pritisak – podsetio je Zverev na Đokovićev poraz u meču u kome se borio za Gren slem, četvrtu veliku titulu u istoj sezoni.- I Novak je ljudsko biće, svi osećamo pritisak.

Kaže da ga je Norvežanin impresionirao u polufinalu.

– On je igrao je ekstra, a ja sam imao fizičke probleme. Protiv njega mora mnogo da se trči, da se bori. Tako sam igrao u prethodnom meču, ali sada nisam uspeo. Ni servis mi nije išao. Da sam uzeo onaj brejk u drugom setu, možda bi bio bolji meč. Međutim, nisam uspeo, ceo susret sam odigrao znatno slabije od mog proseka.

Do duela sa Rudom, bio je veoma zadovoljan, ali sinoćnji debakl je ostavio gorak trag.

– Sve do polufinala osećao sam da igram odlično, kao prošle godine. Nije mi lako da se pomirim sa slabom igrom, iako sam imao fizički problem, ali se nadam da ću biti sve bolji i bolji.

Zverev ne planira odmor. Već sledeće nedelje u Štutgartu počinje pripreme za Vimbldon. Potom ide na seriju 500 u Haleu.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR