Brkić (SRCE): Posle najave o večim plata i penzijama od antiinflacione politike neće ostati niše 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO)

Potpredsednik pokrete „Srbija centar – SRCE“ Mihailo Brkić ocenio je danas da posle najave predsednika Aleksandra Vučića o povećanju penzija i penzija od najavljene antiinflacione politike „neće ostati ništa“.

On je u saopštenju taj stav obrzaložio time što je, kako je kazao, „državni budžet već u deficitu“, saopštio je vanparlamentarni pokret kojeg predvodi penzionisani general Zdravko Ponoš.

Brkić je kazao da je „rast privrede u prvoj polovini godine sporiji od očekivanog“ jer su, kako je kazao, „predvidjanja bila zasnovana na proceni porasta lične potrošnje, što se nije dogodilo“.

„Umesto da se uzroci krize otklanjaju na izvorištu, a to je neracionalna javna potrošnja, korupcija i krajnje nepravedna preraspodela nacionalnog bogatstva… učinjeno je suprotno“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, nastavlja se „vrzino kolo korupcije“, voluntarizma i „ekonomskog populizma“.

„Inflacija će rasti, budžet će biti u sve većem deficitu, a nastali jaz će se popunjavati daljim zaduživanjem i prodajom preostalih nacionalnih resursa“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari