Vesti

0

Popodne u Skupštini Srbije samo svađa, ni reč o dnevnom redu

Izvor: Beta

Popodne u Skupštini Srbije samo svađa, ni reč o dnevnom redu

Izvor: N1

Nakon redovne podnevne pauze u Skupštini Srbije poslanici više nisu govorili o dnevnom redu, već su samo razmenjivali uvrede i optužbe, a najviše zloupotrebljavali povredu Poslovnika.

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" Milenko Jovanov je u popodnevnom delu sednice kritikovao način na koji predsedava poslanica Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač.

Jovanov se poslanici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić se obratio na način na koji se obraćaju oni koji joj šalju pretnje: "Marinka shvati, prošlo je tvoje 2018. ili devetnaeste, Aleksić je novi lider" izjavio je Jovanov.

Pre nekoliko godina po Beogradu su se pojavili preteći grafiti na kojima je pisalo "Marinika shvati, nećemo stati".

Jovanov se pozivao na povredu Poslovnika jer je poslanik "Moramo Zajedno" Nebojša Cakić rekao da bi "normalna država imala instituciije" i tražio da mu Elvira Kovač izrekne opomenu.

Jovanov se nekoliko puta Elviri Kovač obratio povišenim tonom tražeći da reaguje i zvoni ako se čuje neko sa strane opozicije.

"Nikakav problem nije, samo mi recite jesu li to pravila dok vi vodite sednicu, može da se dobacuje, u redu, razumeli ste", rekao je Jovanov.

"Mora neko da spusti loptu da bi ova institucija ličila na nešto", rekla je Kovač koja je ipak dozvoljavala Jovanovu da govori daleko duže od dozvoljena dva minuta za repliku.

Jovanov je polemisao i s poslanikom Aleksandrom Jovanovićem Ćutom koga je nazivao "dječače" jer je, kako je rekao, "davao izjave za hrvatske medije", a ponavljao je i insisnuacije da ga Jovanović "uznemirava" i da "nije njegov tip".

Na početku nastavka sednice posle pauze poslanica sa liste "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" Jelena Milivojević osudila je "pokušaje politizacije tragičnih događaja", a pojedine poslanike opozicije nazvala "nepismenim" i "lažovima".

Poslanica je pokazala fotografiju koju je danas objavio list "Kurir" na kojoj se vidi predsednik Srbije Aleksandar Vučić kako se upisuje u knjigu žalosti u školi "Vladislav Ribnikar, što je bio odgovor na izjavu Miroslava Aleksića "da ne veruje da je Vučić bio u Ribnikaru".

I poslanica Nataša Jovanović kasnije je pokazivala tu fotografiju nazvavši opoziciju "licemerima koji zloupotrebljavaju tragediju".

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević izjavio je da se "neka osoba pojavila u Ribnikaru jutros i slikala se", a na dobacivanja i negodovanja rekao je da su oni prepoznali nekoga koga on nije pomenuo.

Poslanica SNS Nevena Đurić rekla je da bi Aleksandar Vučić, za razliku od svih iz opozicije, otišao u školu i upisao se u knjigu žalosti, ali da nikad ne bi poveo snimatelje i to koristio.

"Vi dečje grobove koristite u svom pohodu na vlast i nema smrti na kojoj ne želite da profitirate", rekla je Đurić.

Poslanica SSP Marinika Tepić je pitala po kojem osnovu se naprednjacima daje pravo na replike kad se pomene Vučić, a on više nije predsednik SNS.

Ona je dodala da naprednjaci nanose najveću štetu svojoj koleginici Neveni Đurić tvrdeći da joj je poslanik Milivojević juče rekao da je "Ćićolina".

"Nemojte to da radite jer vi stalno pričate da je 'Ćićolina' i nanosite joj štetu, jer će svi samo to zapamtiti", rekla je Tepić.

I u nastavku su poslanici vređali jedni druge, obraćali se lično, ali i tražili izvinjenja za uvrede.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR