Вести:

Thursday, June 8, 2023

Вучић без срама - захваљује Индији на подршци државном интегритету против кога управо он највише ради!

Thursday, June 8, 2023 | Уреднички колегијум 0

Вучић без срама - захваљује Индији на подршци државном интегритету против кога управо он највише ради! Председница Републике Индије, Друпади Мурму, борави у званичној посети Републици Србији до 9. јуна поводом српско-индијског пословног форума.

Председница Републике Индије, Друпади Мурму, борави у званичној посети Републици Србији до 9. јуна поводом српско-индијског пословног форума.

Српско - индијски пословни форум окупио је око 100 српских и индијских привредника а почео је у Палати Србија, у присуству председника Вучића и председнице Мурму.

Форум организује Привредна комора Србије у сарадњи са Асоцијацијом индијских привредних комора, уз подршку Амбасаде Индије.

Отварању присуствују и председник ПКС Марко Чадеж и вођа привредне делегације Индије Сањџе Сони.

На отварању се обратио Александар Вучић који се Председник се "захвалио на подршци територијалном интегритету наше земље".

- Огромна ми је част што имам прилику и привилегију да вас угостим, ово је прва посета од 1972. године, после више од пола века. Посебно сам срећан што могу да вам будем домаћин. Уверен сам да сте на сваком кораку могли да видите пријатељство, што датира још од Покрета несврстаних. Ми смо поносни на наше традиционално пријатељство. Желим да вам се захвалим на подршци територијалном интегритету Србије, поштовању међународног права и Повеље УН - казао је председник и подсетио да су дипломатски односи наше земље са Индијом успостављени 1948. године - преносе медији.

Иако медији истичу да је Вучић ово изговорио на самом почетку, овај део догађаја у вестима је смештен иза половине, у такорећи најмање битном делу како не би привукао пажњу и како би остао што је могуће више незапажен.

У појединим медијима се већ у наслову истиче да се "Вучић захвалио на подршци државном интегритету" али у остатку вести тај "детаљ" ипак бива потпуно занемарен.

Већи значај дат је економским и другим темама што би можда у некој мери и могло да буде разумљиво али у овом тренутку и није. Наравно, говоримо о извештајима медија не самом раду током пословног форума.

Да је све ово урађено крајње промишљено, испланирано и систематски, видимо из просте чињенице да иако се мисли на државни интегритет по питању Косова и Метохије, чију лажну независност у режији Америке Индија не признаје, у домаћим медијима нма нигде помена ни те чињенице нити се уопште било где помињу Косово и Метохија!

Ово је само још један показатељ у непрекидном и деценијски дугом низу велеиздајничке политике Александра Вучића и његовог односа према јужној српској покрајини који је, по свему судећи, свој епилог добио у Охриду.

Дакле велеиздаја Косова и Метохије коју Александар Вучић спроводи толико је очигледна, јасна па чак, рекло би се, и обавезујућа према уредницима медија и новинарима, да одлично знају да Косово и Метохију не смеју ни да помену. У том контексту се захваљивати некоме на подршци, у ствари је не само огромна лаж већ и злочин без преседана. Ипак, Вучић све то чини без и најмањег знака срамоте на свом лицу!





* * *

 
Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине