Martinović otvorio Jedinstveno upravno mesto u opštini Rekovac

REKOVAC – U opštini Rekovac danas je u prisustvu ministra državne uprave i lokalne samouprave Aleksandra Martnovića otvoreno Jedinstveno upravno mesto, za šta je to ministarstvo izdvojilo 6,6 miliona dinara.

Ministar je istakao da ovaj moderni mehanizam građanima u velikoj meri štedi vreme i novac i da od sada mogu sve poslove i obaveze da završe na jednom mestu, što do sada nije bio slučaj. „Rekovac je relativno mala ali razuđena opština u kojoj ima 32 sela. Ovde žive vredni ljudi koji se uglavnom bave poljoprivredom i neophodno je da u Rekovac dovedemo bar jednu privrednu kompaniju koja bi zaposlila oko 150 ljudi. Državna politika je da privlačimo investitore i u manje opštine koje su u četvrtoj kategoriji razvijenosti i daleko su od većih gradova poput Beograda, Novog Sada ili Niša. To bi za Rekovac bilo i te kako značajno“, rekao je Martinović i istakao da će o tome razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Ministar je pohvalio čelne ljude opštine Rekovac koji dosta ulažu da pospeše razvoj ove opštine i naglasio da su rezultati vidljivi. Kako je rekao, ova opština će i na dalje imati svu podršku ministarstva i države a pomoć neće izostati.

On je napomenuo da će država Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem biti na raspolaganju za rešavanje mnogih nagomilanih nasleđenih problema sa kojima se meštani suočavaju. Predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević se zahvalio ministru na poseti i istakao da ova opština ima dobru saradnju sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i kao plod te saradnje je i otvaranje Jedinstvenog upravnog mesta.

„Mi smo danas sa ministrom razgovarali o mnogim temama i on nam je obećao da će razgovarati sa ostalim ministrima i predsednikom kako bi neki problemi sa kojima se suočavamo bili rešeni. Mi smo mala opština i bez podrške države ne bismo mogli dobro da funkcionišemo a dosta toga je i do sada urađeno. Urađena je putna infrastruktura ali nakon Doma kulture i kuhinje u osnovnoj školi Svetozar Marković sada smo uspeli da otvorimo i ovo Jedinstveno upravno mesto koje će mnogo značiti svim Levčanima, naročito starijim meštanima“, naveo je Đorđević.

Ministar je danas obišao i skupštinsku salu u čije je opremanje resorno ministarstvo uložilo više od 3 miliona dinara.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.