Nova vest
Košarka

Utorak, 06.06.2023.

21:00

Partizan zakazao duel sa Zvezdom: Da li ćemo gledati "večiti" derbi?

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale ABA lige, kao i košarkaši Crvene zvezde, ali to trenutno ne mora mnogo da znači.

Izvor: SN

Autor: SN

Partizan zakazao duel sa Zvezdom: Da li ćemo gledati
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Crvena zvezda je pobedom nad podgoričkom Budućnošću došla do finala ABA lige, a Partizan je savladao Cedevita Olimpiju i stigao do borbe za titulu.

Kao što verovatno znate, Crvena zvezda se oglasila saopštenjem i postoji šansa da se to finale ABA lige ni ne odigra.

Zvezda je saopštila da se neće pojaviti na finalu ABA lige ukoliko se bude igralo po saopštenom rasporedu 12. i 14. juna 2023. godine uz navode da se čeka 23 da se odigra finale.

Crveno-beli su nešto ranije igrali svoje duele u plej-ofu, zbog Partizanovih obaveza u Evroligi i to nije nešto što ranije nismo videli u ovom šampionatu.

Zvezda je 2016. godine zbog Top 8 Evrolige takođe kasnije igrala plej-of ABA lige i tada je Mega na okršaj sa Crvenom zvezdom čekala 40 dana.

Videćemo da li će Zvezda i Partizan zapravo odigrati svoje mečeve finala ABA lige bilo u zakazanom terminu bilo u nekom drugom koji bi možda mogao naknadno da bude saopšten.

Podsetimo, Partizan zbog boljeg plasmana u regularnom delu šampionata imaće prednost domaćeg terena u finalu ABA lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve