Sport

0

Djoković će se boriti u polufinalu do poslednje kapi znoja

Autor: Mira Popović

Izvor: Novi Magazin

Djoković će se boriti u polufinalu do poslednje kapi znoja

Izvor: Beta/AP/Thibault Camus

Srpski teniser Novak Đoković, koji se plasirao u polufinale Rolan Garosa pobedivši Karena Hačanova sa 3:1, najavio je da će dati sve od sebe da osvoji trofej Otvorenog prvenstva Francuske. On je posle pobede protiv Hačanova, kada je izgubio prvi set na ovogodišnjem grend slemu u Parizu, rekao da nije igrao svoj najbolji tenis, ali da je zadovoljan ishodom i da mu je meč u celini dao samopouzdanje i volju za uspeh u narednoj rundi.

„Bila su to dva meča u jednom, prva dva su najgora koje sam odigrao na turniru“, rekao je Novak i dodao: „Taj-brejk mi je dao samopouzdanje. Odigrao sam savršenih osam poena i krenuo ka uspešnom završetku meča.“

Đoković će u polufinalu igrati protiv boljeg između Stefanosa Cicipasa, trenutno petog tenisera sveta, i trenutno najboljeg na svetu, Karlosa Alkarasa.
 
Što se potencijalnog rivala u polufinalnom meču, Cicipasa tiče, Novek je u susretu s novinarima rekao da su njih dvojica igrali više puta polufinale i finale, ali da se on najradije seća finala na Rolan Garosu pre dve godine. Cicipas je „igrač koji mnogo voli da igra na šljaci, najbolje rezultate postiže na toj podlozi“, naveo je Novak i kao kvalitet Stefanosove igre naveo agresivnost, visoki nivo servisa i forhend, dok mu je “bekhend slabiji i radi na tome da ga popravi, pa igra s dosta spina“.

Za dvadesetogodišnjeg Alkarasa, ka kojem je od početka pariskog turnira uperena velika pažnji, i koji se smatra jednim od favorita, Đoković je rekao: Karlos je „broj jedan na svetu, igra vrhunski, ima zrelo ponašanje na terenu, bori se i pozitivan je. Svaka čast na svemu i njegovom timu na svemu što su postigli, on je definitivno igrač kojeg treba pobediti ovde“, na Rolan Garosu.

Novak je ponovio da je polufinale grend slema veliki i naporan događaj. „Koliko iskustvo može da mi pomogne, to ne znam. Biću spreman da to bude možda i najduži meč na turniru“, rekao je.

„Alkaras je igrač koji privlači mnogo pažnje. Moje rivalstvo s Nadalom i Federerom ne može da se poredi s njime. On mora mnogo da vesla da dođe do njihovih visina. Na dobrom je putu“, kazao je Novak i podsetio: „U svakom polufinalu protiv kog god da se igra – igra se do poslednje kapi znoja, do poslednje kapi krvi“, što će biti slučaj i sa njime u polufinalu Rolan Garosa.

„Ne znam koliko ću još imati prilika da se borim za velike trofeje. Ovo polufinale vidim kao veliku priliku da idem do kraja, da se borim za trofej. Daću sve od sebe“, poručio je na kraju Đokovič.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR