05. jun  2023. 17.04  | Izvor: RTV (Jovana Kožlović)

Doček srpskih basketaša u Košarkaškom savezu Srbije

BEČ -

Srpski basketaši napravili su novi podvig osvojivši šestu titulu prvaka sveta, a slavlje sa navijačima u glavnom gradu Austrije počelo je odmah po završetku finala u kom je naša selekcija u dramatičnom meču pobedila SAD sa 21:19. Zlatni momci u utorak stižu u Beograd kada će im biti uprličen doček u Košarkaškom svezu Srbije.

Srpski basketaši napravili su novi podvig osvojivši šestu titulu prvaka sveta, a slavlje sa navijačima u glavnom gradu Austrije počelo je odmah po završetku finala u kom je naša selekcija u dramatičnom meču pobedila SAD sa 21:19. 

basket8585

Zlatni momci u utorak stižu u Beograd kada će im biti uprličen doček u Košarkaškom svezu Srbije. 

"Odigrali smo odličnu utakmicu, gledaoci su uživali, bilo je napeto, zanimljivo, a za nas fizički zaista zahtevno. Baš onako kako treba da izgleda finale. Uspeli smo da ostvarimo cilj sa kojim smo otišli na šampionat, odbranili smo trofej. Ove godine sledi nam i Evropsko prvenstvo u Izraelu gde takođe imamo zadatak da ponovimo prošlogodišnji uspeh, a potom i pripreme za Olimpijske igre u Parizu naredne godine gde želimo da osvojimo zlatnu medalju", rekao je naš reprezentativac u  basketu, Marko Branković. 

Krajem juna na programu su i Evropske igre, gde će naša basket reprezentacija učestvovati, ali šansu će dobiti mlađi igrači koji će u budućnosti biti konkurenti za prvi tim.