Srbobran: Škola crtanja ponovo okuplja talentovanu decu

crtanje-četkice
SRBOBRAN – Dom kulture Srbobran, uz podršku Opštine Srbobran, i ove godine realizovaće projekat Škole crtanja, na kojem je angažovan master likovni umetnik Đorđe Ćorić. Ovogodišnji projekat nosi naziv „Otisak Srbobrana u crtežu i grafici“ i ima humanitarni karakter.

„Galerija Doma kulture Srbobran je u subotu, 03. juna, bila ispunjena srećom i radošću zbog početka projekta likovno-humanitarnog karaktera. Na samom početku, deci se obratio saradnik Doma kulture, master likovni umetnik Đorđe Ćorić, koji je pozdravio decu i objasnio im osnovnu ideju ovih radionica, predloženu temu i način rada. Potom je i direktor Ustanove za kulturu, Dejan Korceba, pozdravio prisutnu decu, zahvalio im se na odzivu, poželio im srećan, uspešan i kreativan rad uz lepo druženje.

Grupu polaznika trenutno čini 25 učenika od 5. do 8. razreda, a Dom kulture poziva svu zainteresovanu i talentovanu decu tog uzrasta da se priključe. Projekat se realizuje subotama u Galeriji i dvorištu Doma kulture tokom juna meseca (03, 10, 17. i 24. juna), u periodu od 16.00 do 18.00 časova, kada će mladi likovni stvaraoci sa svojim mentorom izrađivati radove u tehnici crteža i u tehnici linoreza.

Bazična tema kreativnih ideja jeste Srbobran kao mesto dečjih dosadašnjih uspomena i razvoja novih veština i osobina. Pored likovne radionice kao takve, ovogodišnji kreativizam mladih stvaraoca ima za cilj visoku plemenitost i ljudsku saosećajnost.

Po završetku likovnih radionica planirana je izložba radova o kojoj će javnost biti blagovremeno obaveštena, i koja će imati humanitarnu osnovu, tako da će celokupna prikupljena finasijska sredstva biti uplaćena nekom detetu sa platforme Budi human“, saopšteno je iz Doma kulture.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.