Tadić: Društvo ne može da se promeni ako se ne promeni vlast, potrebna konsolidacija opozicije 1foto FoNet/Nenad Ðorđević

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je danas da je neophodna konsolidacija opozicije – od stranaka desnice, do onih evropske orijentacije, „svih koji su protiv aktuelnog režima“.

Tadić je na sednici Glavnog odbora SDS u Beogradu ocenio da Srbija ima problem u samoj strukturi društva, a da se društvo ne može promeniti ako se ne promeni vlast, koja je, po njegovim rečima, uzročnik problema.

„Bitno je u ovom trenutku napraviti sporazum među političkim strankama različitih političkih orijentacija oko najvećeg cilja – smene vlasti Aleksandra Vučića“, rekao je Tadić.

On je kazao da je već razgovarao sa većinom parlamentarnih i vanparlamentarnih stranaka oko potencijalne koalicije za sledeće izbore.

„Da li će to biti jedna kolona, dve kolone… Najvažnije je da se ujedinimo“, rekao je predsednik SDS, uz ocenu da se samo na taj način može ostvariti pobeda nad Vučićevim režimom.

Ocenio je da Srbija „nikad nije bila u dubljoj krizi“, a da je zadatak buduće vlasti da konsoliduje društvo koje je „Vučić razorio“.

„Nasilje je praktično rodno mesto Srpske napredne stranke, jer je nastala na ideologiji Srpske radikalne stranke“, rekao je Tadić.

Dodao je da nasilništvo u društvu proističe i iz medija koji su „produžena ruka vlasti“.

„Promovišu nasilje kroz programsku šemu i truju građane koji prate te medije“, ocenio je bivši predsednik Srbije.

Dodao je da je situacija „strašna“ u svakom segmentu društva, gde su, kako je rekao, sport, pravosuđe, mediji i mnogi drugi staleži „manipulisani od strane politike“.

Tadić je ocenio da će nakon odlaska SNS s vlasti biti potrebne „mnoge promene i reforme“, među kojima i „mirenje vlasti sa glumcima i svakim drugim staležom društva“.

„Poruka vlastima – nasilje zaboravite. Jedino nasilje koje u Srbiji imamo je nasilje vlasti“, rekao je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari