Petak u Novom Sadu je dan za pazar i bazar! (petak, 2. jun)

NOVI SAD – Svaki petak je izuzetak! Omiljeni dan većine nas, poslednji radni dan mnogima. Danas nam je i dopušteno da manje radimo a da više razmišljamo o vikendu i odmoru. Ali sačekajmo, polako, prvo da vam kažemo šta se danas dešava ovog petka u Novom Sadu.

Evo šta vas očekuje danas u Novom Sadu:

47. Novosadski noćni bazar biće održan danas na našoj dobroj, staroj Ribljoj pijaci od 18:00 do 24:00 časova.

Foto:MFacebook.com/trg.preduzetnistva

Noćni bazar okuplja male proizvođače, umetnike i kreativce i nudi posetiocima priliku da se u večernjim časovima opuste i ugode sebi, kupujući neki ručno rađen proizvod i uživajući u gastronomskim specijalitetima i dobroj zabavi.

Bazar se održava svakog prvog petka u mesecu sa izuzetkom decembra kada se održava i zimski praznični Bazar.

Organizatori događaja zadržavaju pravo da usled loših vremenskih uslova promene datum održavanja Bazara.

Posetioci Kulturne stanice Svilara imaće priliku da u 19:30 časova prisustvuju koncertu prvog i drugog razreda duvačkog odseka OMŠ Josip Slavenski.
Foto: KS Svilara

Ovo je, sad već, tradicionalni junski koncert u prostoru Kulturne stanice. Osnovna svrha ovog koncerta je da se učenici nagrade i da i najmlađi učenici ove škole imaju priliku da nastupaju. Tokom same pripreme koncerta deca stiču nove uvide o javnom nastupu, što ih u kasnijem školovanju dodatno motiviše.

Ulaz je slobodan.

Manifestacija „Ritam Evrope!“ 2023, koja će se održati danas od 19:00 časova, premešta se iz Limanskog parka u SKCNS Fabriku.

Nastupaju: ljubljanski rok bend Bogunov, kultni pank bend Paraf iz Rijeke, beogradski eksperimentalni rok bend Vizelj, alternativni rok bend Kanda Kodža i Nebojša iz Beograda i novosadska kantautorka Dunja Dačić Dojo.

Foto: PrtSc/Facebook.com/skcns

Koncert je besplatan i počinje u 19 časova. Zbog ograničenog kapaciteta iz Fabrike apeluju na posetioce da dođu na vreme kako bi mogli da uđu i nesmetano uživaju u koncertu.

„Ritam Evrope!“ je manifestacija kojom Studentski kulturni centar Novi Sad obeležava 9. maj, Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope.

U Srpskom narodnom pozorištu ovaj petak je posvećen Vuku Igoru Torbici, na repertoaru pozorišta danas možete pogledati:

Od 17:00 časova „POZORIŠNE STRATEGIJE IGORA VUKA TORBICE: ZVUK KAO ZNAK

U razgovoru učestvuju:Stanko Juzbašić, Alen i Nenad Sinkauz (Zagreb), Vladimir Pejković (Beograd)

Moderatorka:Katarina Pejović, dramaturg

„Igorovi dani“: dani Igora Vuka Torbice (1987-2020)

Od 19:30 časova „IN MEMORIAM PERFORMANS“

Od 20:00 časova „PROJEKCIJA SNIMKA PREDSTAVE „HINKEMAN“

U Pozorištu mladih klinci mogu pogledati  od 11:00 časova predstavu „Učene mišice“.

Foto: Pozorište mladih

„Učene mišice“ je edukativna predstava, namenjena predškolcima i deci nižih razreda osnovnih škola. Predstava je zasnovana na unapred određenom obrazovnom sadržaju. Sredstvima igre i pozorišta, kreirana je integrativna obrazovna pozorišna forma, koja na zanimljiv način predočava deci informacije o osnovnim navikama, podučava o higijeni, ishrani i pravilnom ponašanju u školi. Predstavićemo mladoj publici kako da prepoznaju da je nekome potrebna pomoć i koliko je vredno stvaranje prijateljskih odnosa. Predstava o svemu ovome govori kroz priču o porodici miševa u kojoj su deca – mali miševi, veoma vredni, radoznali i dobri đaci. Ali, jednog dana, jedan od njih se nađe u nevolji. Mali miševi su veoma uzbuđeni i uplašeni, ali spremni da priteknu u pomoć…

Titan FC 82 & SBC 47 Revenge – Internacionalni MMA spektakl u Velikoj dvorani Spensa u Novom Sadu.
Foto: Vizual

Po prvi put u MMA sportu kod nas, ostvarena je srpsko-američka saradnja! Reč je o jednom od najjačih evropskih fight card-ova koje je MMA publika imala priliku da vidi u

Neporaženi novosadski borac Predrag Bogdanović (14-0) napada SBC i Titan FC titulu u velter kategoriji protiv bivše UFC zvezde iz Brazila, Mišela Prazeresa (27-4)

U šampionskoj borbi u teškoj kategoriji bivši UFC i PFL borac Alex “The Spartan” Nicholson (17-9) brani titulu protiv neporaženog brazilskog profesionalca Victor Ignacia (10-0), inače brata UFC zvezde Džonija Vokera!

Doskorašnji UFC borac Stefan Sekulić (14-7) ponovo se vraća u borilište, ovog puta protiv UFC zvezde Alexa “Cowboya” Oliveire (24-13)!

Očekuju se brojni nastupi domaćih i inostranih MMA profesioanalaca koji će imati čast da nastupe u Novom Sadu!

Važno je d vam napomenemo da da danas počinje izgradnja saobraćajnih površina, javnog osvetljenja, fekalne i atmosferske kanalizacije u Ulici Nikole Tesle, zbog čega se menja režim saobraćaja.

Foto: Vojvodina uživo

Ulica Nikole Tesledužine 429mpredstavlja vezu Futoške ulice i Ulice novosadskog sajma, a pruža se neposredno pored Futoškog parka i Jodne banja.

Radovi će se izvoditi u tri faze. U okviru prve faze doći će do obustave saobraćaja u delu Ulice Nikole Tesle, od Futoške ulice do Ulice Pere Dobrinovića, a saobraćaj se neće odvijati ni u krajnjoj desnoj saobraćajnoj traci u Futoškoj ulici. Privremena izmena režima saobraćaja u okviru prve faze važi u periodu od 2. juna 2023. godine do 16. decembra 2023. godine.

O izmenama režima saobraćaja u okviru druge i treće faze radova javnost će biti blagovremeno obaveštena. 

Pojedine ulice će ostati bez struje. OVDE pogledajte koje!

Uživajte!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.