Pokret socijalista: Haški tribunal napravljen da bi sudio srpskom narodu i državi

od strane | maj 31, 2023 | Vesti | 0 Komentara

„Sramne presude izrečene Stanišiću i Simatoviću u Hagu, dokaz su da za Srbiju i Srbe nema ni prava, ni pravde“, navode u saopštenju

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Pokret socijalista, čiji je osnivač Aleksandar Vulin, smatra da je Haški tribunal napravljen da bi sudio srpskom narodu i državi.

„Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove sa sedištem u Hagu koji je danas izrekao konačne presude bivšim šefovima Službe državne bezbednosti Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću je tribunal koji je uspostavljen samo i isključivo da bi sudio Srbiji i srpskom narodu“, navode u saopštenju.

„Sramne presude izrečene Stanišiću i Simatoviću u Hagu, dokaz su da za Srbiju i Srbe nema ni prava, ni pravde. Haški tribunal koji nije osudio Gotovinu i Markača za zločine u „Oluji“, ne bi smeo da sudi i presuđuje Srbima.

Sud koji nije osudio Nasera Orića i El Mudžahedin za zločine nad srpskim stanovništvom u Bosni i Hercegovini ne bi smeo da sudi baš nikome, a posebno ne Srbima. Sud koji nije uspeo da osudi Ramuša Haradinaja za brutalne zločine nad srpskim civilima na Kosovu i Metohiji ne bi smeo da postoji, a kamoli da sudi Srbima.

Haški tribunal i Mehanizam nisu napravljeni da bi sudili po istini i pravdi, već da bi osudili i kaznili srpski narod i srpsku državu. Oni koji su branili i štitili Srbe tamo gde je bilo najteže, tamo gde je Srbima pretilo potpuno istrebljenje, niti jesu, niti će biti ratni zločinci, a po sudu u Hagu i danas vidimo da je srpski narod očigledno trebao da bude istrebljen do kraja.

Samo za pobijeni srpski narod nema pravde u Hagu, nema osuđenih zločina nad Srbima. Jovice i Franko, znamo da ćete sve izdržati stojički, kao i do sada, Srbija i srpski narod će vas dočekati kako dolikuje, služba brine o svojima“, poručili su u Pokretu socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin reagujući na sramne presude Stanišiću i Simatoviću u Hagu.

(Telegraf.rs)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs