RHMZ upozorava: Olujno nevreme u nekim delovima Srbije, moguća i pojava grada 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Republički hidrometeorološki zavod objavio je da se večeras očekuje nevreme sa pljuskovima i grmljavinom na području Vojvodine, jugozapadne i južne Srbije, a ponegde može biti sugradice i grada.

Pljuskova sa grmljavinom će, kako RHMZ javlja, biti i u pojedinim delovima Beograda.

Na sajtu zavoda je objaveljno i da se u nastavku dana u većini krajeva kiša ili pljuskovi s grmljavinom, izraženijim na području Vojvodine, jugozapadne i južne Srbije (od 10 do 20 mm, lokalno i više), a ponegde može biti sugradice i grada. U pojedinim delovima Beograda pljusak s grmljavinom.

RHMZ je upozorio da se do kraja ove i u prvoj polovini sledeće sedmice nastavlja nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno se očekuju vremenske nepogode: grad, jak i olujni vetar i velika količina padavina za kratko vreme, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, ponegde i više.

Što se tiče vodostaja na rekama, on će se na Savi kod Šapca narednih dana kretati iznad granice redovne odbrane od poplava.

Na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Jadru, Likodri, Ljuboviđi, Skrapežu, Đetinji, Moravici i gornjem toku Zapadne Morave od 31. maja do 02. juna vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su izlivanja, upozorava RHMZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari