Drastična mera: Tzv. Kosovu vraćaju vize?

Bivši ministar spoljnih poslova Kosova Petrit Seljimi izjavio da prema najnovijim informacijama, tri zemlje članice EU traže suspenziju bezviznog režima.

Izvor: Kosovo online

Sreda, 31.05.2023.

13:29

Drastična mera: Tzv. Kosovu vraćaju vize?
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Seljimi je na Tviteru precizirao da te zemlje razmatraju da, zbog eskalacije situacije na severu KiM, zatraže suspendovanje IPA fondova i viznu liberalizaciju za tzv. Kosovo, što je ocenio ka drastične i neprihvatljive potezi. Prema njegovim rečima, sada je Kosovu potrebno da predloži konkretna rešenja da se to prevaziđe.

"Najnovije informacije sa razmatranja unutar EU: najmanje tri zemlje članice EU (neću ih ovde imenovati) razmatraju da zatraže suspendovanje IPA fondova i viznu liberalizaciju za Kosovo. To su drastični, neprihvatljivi potezi. Sada su nam potrebna konkretna rešenja da predloži Kosovo", napisao je Seljimi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: