Danilovićeva savladala Ukrajinku u dva seta i plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa

Srpska teniserka nastavila je sa odličnim rezultatima

Drugi dan na Rolan Garosu počeo je daleko bolje nego što se završio prvi! Srpska teniserka, Olga Danilović pobedila je Katerinu Baindl iz Ukrajine u dva seta i tako obezbedila sebi plasman u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske – 2:0 (6:3, 6:2)!

Naša Olga je tako izbacila nešto bolje rangiranu rivalku, koja je trenutno na 83. mestu WTA liste, za razliku od Danilovićeve koja zauzima 105. poziciju.

Bila je Olga dosta agresivnija od protivnice, o čemu svedoči i brutalan start prvog seta koji je krenuo serijom 4:0 za našu teniserku, posle čega je usledio i veliki pad u igri, pošto je Katerina uspela da vrati oba brejka i dođe na 4:3.

Srećom, Danilovićeva je sprečila dalje „srljanje“, pa je u narednom gemu stigla do novog brejka, koji je zatim i potvrdila za osvajanje prvog seta.

U drugom je bilo dosta dramatičnije i neizvesnije. Ponovo je Olga napravila brejk kao prva, ali je Baindl uzvratila istom snagom. Ruku na srce, i Olga je ponovo došla do ribrejka, posle čega je usledio najduži gem na meču, gde se Danilovićeva bukvalno opirala da ne dopusti Ukrajinki novi oduzeti servis.

I uspela je, a nakon toga je napravila još jedan brejk i samim tim zatvorila čitavu priču i plasirala se u drugo kolo.

Naredna protivnica biće joj pobednica meča između Sorane Kirstee iz Rumunije i Jasmine Paolini iz Italije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.