Zaposleni na RTS-u za četvrtak najavili štrajk: Imaju pet zahteva

Rukovodstvo RTS još nije reagovalo na zahteve sindikalnih organizacija koje traže poboljšanje materijalnih uslova zaposlenih, zbog čega je za 1. jun najavljen štrajk.
Zaposleni na RTS-u za četvrtak najavili štrajk: Imaju pet zahteva
Foto: 021.rs
"U pokušaju da zaštite i unaprede ekonomska, profesionalna, radna i druga prava zaposlenih, Sindikat Sloga RTS-a podržava odluku reprezentativnih sindikata RTS-a o stupanju u štrajk upozorenja. U sklopu ovog štrajka, Sindikat Sloga RTS poziva sve svoje članove, kao i sve ostale zaposlene koji se marljivo i profesionalno posvećuju svojim zadacima, da se okupe u Holu RTS-a 1. juna u 14 časova, kako bi podržali štrajkačke zahteve", kaže sindikat Sloga.
Štrajkački zahtevi uključuju:
 
1. Poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih (povećanje cene rada, povećanje iznosa za topli obrok i regres,
 
2. Pravo na dostojanstven i bezbedan rad u RTS-u,
 
3. Poštovanje Kolektivnog ugovora,
 
4. Pravedna i realna sistematizacija poslova,
 
5. Očuvanje RTS-a (prijem honorarnih saradnika u stalni radni odnos i funkcionisanje JMU RTS u skladu sa Zakonom o javnim medijskim servisima).
Sindikalne organizacije upozoravaju da će, ukoliko se zahtevi ne ispune, nastaviti sa daljim akcijama.

Teme

RTS
  • Aleksanadar

    31.05.2023 11:26
    Realno nikad neće biti
    Da parafraziram Dušana Radovića koji je nekada rekao da mnogi Beograđani čekaju metro, a mnogi od njih ga čekaju pod zemljom. Tako je i kada su poboljšanja životnog standarda. Žive dobro najgori slojevi društva. Talog. Šljam. Oni odlučuju o tome da li će drugima biti bolje. Čekanje je uništilo pet generacija. Znate onu Generaciju 5? E to je to.
  • Berić

    31.05.2023 06:48
    Kontrola
    Nad Rts veću kontrolu imaju ambasade Amerike, Britanije... Nego skupština, rra, vlada narod. Hrvatska je bolje zastupljena nego Srbija.
  • Kojo

    30.05.2023 21:56
    Sve neradnik do neradnika.Kome treba RTS???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija