Održano auto-kros takmičenje za „Veliku nagradu Srema“ 1Foto: mitrovica.info

U Šašincima, na Auto-kros areni, održano je prvenstvo Sportske automobilske auto-kros asocijacije Srbije „Nagrada Srema 2023”.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, pokrovitelji takmičenja su bili Grad Sremska Mitrovica i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a organizator „Asu Syrmien racing”.

„Ove godine imamo 43 učesnika u šest klasa plus sedma super klasa slika, takmičari su iz Srbije i Slovenije. Automobilizam je jako skup sport, zato imamo sponzore. Prezadovoljan sam organizacijom i samim takmičenjem”, rekao je direktor ovog takmičenja Dragoslav Petrović.

Na stazi i oko nje bilo je evidentno prisustvo velikog broja vozača i publike.

Auto-kros staze su kružne, zemljane staze, dužine do dva kilometra, koje zahtevaju od vozila da bude dobro upravljivo, a od vozača da poseduje znatno umeće za vožnju na promenljivom terenu.

Trenutno u Srbiji postoje tri licencirane staze za auto-kros i to Auto-kros arena Srpski Miletić, Somborska arena i Auto-kros arena Srem u Šašincima.

„Sremska Mitrovica je definitivno grad sporta, a to se jasno ogleda i u organizaciji ove sportske manifestacije. Auto-kros je bio u fokusu ovogodišnjeg prvenstva, donoseći uzbuđenje i brzinu. Mi smo i prošle godine bili pokrovitelji i ove godine, urađena je adaptacija i rekonstrukcija staze, bila je 620, a danas iznosi 770 metara. Bezbednost takmičara i gledalaca svake godine je na sve višem i višem nivou”, rekao je Vasilj Ševo, gradski načelnik za sport i kulturu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari