28. maj  2023. 08.33  →  12.17 | Izvor: RTS, Tanjug

Vajt u poslednjoj sekundi šokirao Majami - Boston na pragu finala i najvećeg preokreta u istoriji NBA lige! (VIDEO)

MAJAMI -

Košarkaši Bostona pobedili su Majami rezultatom 104:103 i tako izjednačili na 3:3 u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige. Koš za pobedu gostiju postigao je Derik Vajt u poslednjim trenucima meča.

video icon

Boston je postao tek četvrti tim koji je u istoriji NBA plej-ofa uspeo da nadoknadi 0:3 u seriji, pa će na svom terenu imati priliku da izbori plasman u finale i postane prva ekipa koja je posle tri uzastopna poraza napravila preokret i prošla dalje.

boston333

Košarkaši Bostona su čuvali rezultatsku prednost tokom gotovo celog meča, imali su sredinom trećeg perioda i najvećih plus 13, ali je Majami u poslednjoj deonici istopio zaostatak, a onda zahvaljujući Džimiju Batleru stekao i poen prednosti na tri sekunde pre kraja utakmice.

Batler je uspeo da iznudi faul Ala Horforda pri šutu za tri poena, pogodi sva tri penala i donese svom timu vođstvo - 103:102.

Gostima su za poslednji napad preostale tri sekunde. Markus Smart je preuzeo odgovornost i pokušao da pogodi trojku iz teške situacije. Promašio je, ali je Derik Vajt kaznio neopreznost odbrane rivala i stotinku pre zvuka sirene vratio loptu u obruč za dva poena vredna pobede i ostanka Seltiksa u seriji.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Tejtum sa 31 postignutim poenom, 12 skokova i pet asistencija. Pratili su ga Braun sa 26 i Smart sa 21 ubačenim poenom. Junak Vajt postigao je 11 poena.

Batler: Uradićemo sve što je potrebno da pobedimo u Bostonu

Košarkaš Majamija Džimi Batler izjavio je danas da je razočaran porazom svog tima od ekipe Bostona.

"Bilo da smo igrali dobro ili loše, izgubili smo. Imamo utakmicu broj sedam ispred nas, idemo svi zajedno i kod kuće i na gostovanja i rekao sam momcima na klupi i u svlačionici...", rekao je Batler na konferenciji za medije po završetku meča.

"Da sam igrao bolje, pobedili bismo i ne bismo ni bili u ovoj situaciji. Biću bolji i nasmejan sam jer me ovi momci prate", dodao je košarkaš Majamija.

Majstorica će biti odigrana za dva dana u Bostonu.

"Uradićemo sve što je potrebno da jedan tim pobedi. Ne zanima me šta može da se desi, jer idemo tamo da pobedimo", istakao je Batler.

Među košarkašima iz Majamija istakao se Džimi Batler sa 24 poena pored svog imena. Kejleb Martin je postigao tri poena manje, dok je 15 dodao Vinsent.

Posle Niksa 1951, Denvera 1994. i Portlanda 2003. godine, Boston je postao tek četvrti tim koji je uspeo da u plej-of seriji nadoknadi minus posle tri vezana poraza.

Za dva dana pokušaće na svom terenu da ispiše novu stranicu košarkaške istorije i postane prvi tim koji je posle 0:3 režirao potpuni preokret.

Najbolji tim sa istoka u finalu NBA lige čekaju Denver nagetsi i Nikola Jokić.

Spolstra: Idemo u Boston da pobedimo, moramo do finala da dođemo na teži način

Trener košarkaša Majamija Erik Spolstra izjavio je danas da veruje da će njegov tim igrati u finalu NBA lige, prenose američki mediji.

Trener Majamija je rekao da je razočaran zbog načina na koji je njegov tim poražen od Bostona u šestom meču finala Istočne konferencije NBA lige rezultatom 104:103. Boston je izjednačio na 3:3 u finalnoj seriji, koja se igra na četiri pobede. Majami je vodio 103:102, ali je Derik Vajt u poslednjim sekundama pogodio za pobedu - 104:103.

"Maks (Štrus) je uradio pravu stvar tako što je onemogućio Džejsona Tejtuma da dođe do lopte. Misliš idealan defanzivni posed, nadaš se, uradio je sve ispravno. Onda stvari samo odu u drugom pravcu. To je jedino mesto na koje je lopta mogla da se odbije da nam našteti. Ovo je neki način i obeležje serije, koja je veoma intenzivna. U ovom momentu, ne znam kako, ali idemo tamo da pobedimo. Ništa nije lako u vezi sa ovom sezonom za nas. Samo moramo da dođemo do finala na teži način", naveo je Spolstra.

Objava Denvera posle "drame" u Majamiju: Još čekamo

Denver nagetsi su se objavom na društvenim mrežama dotakli finala Istoka koje neočekivano ide u "majstoricu".

Denver se vredno sprema i odmara posle "metle" protiv Lejkersa. Imaju vremena i za održavanje forme, analize i uočavanje svakog detalja rivala na Istoku.

Boston i Majami čeka potencijalno epski duel u "TD Gardenu", a Denver mirno čeka.

U skladu sa tim su objavili fotografiju na društvenim mrežama na kojoj Brus Braun sedi u prvom redu među publikom. U opisu slike piše: "Još čekamo".

Pomoćni trener Toronta Adrijan Grifin preuzima Milvoki?

Dosadašnji pomoćni trener Toronta Adrijan Grifin mogao bi da bude novi trener košarkaškog kluba Milvoki, prenosi AP.

Grifin (48) bi na klupi Milvokija trebalo da zameni Majka Budenholzera, koji je otpušten početkom maja, posle eliminacije Baksa od Majamija u prvom kolu plej-ofa NBA lige od Majamija. Baksi su bili najbolja ekipa lige u regularnom delu sezone sa 58 pobeda i 24 poraza. Grifin je sa Torontom osvojio titulu u NBA ligi 2019. godine.

On je pre Toronta bio pomoćni trener u Milvokiju, Čikagu, Orlandu i Oklahomi.

Tagovi