PANČEVCI ZA PONOS: Zlatni pehar za mesaru Burjan! Evo koje su još medalje stigle u Pančevo sa sajma u Novom Sadu! FOTO

09:52

26.05.2023

Podeli vest:

G.J

Na 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu pančevački proizvođači prehrambenih proizvoda osvojili su brojne medalje i pehare. Jedna od najuspešnijih kompanija je mesara „Burjan” koja je u kategoriji 200 proizvoda od mesa i mesnih prerađevina iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije osvojila zlatni pehar novosadskog sajma za kvalitet proizvoda, kao i 2 velike zlatne medalje, 3 obične zlatne i jednu srebrnu medalju.

Njima je pripala i specijalna plaketa za 25 godina učešća na ovom takmičenju, što je kako kaže Marija Orsić koja je zaposlena u ovoj firmi samo potvrda kontinuiranog dobrog rada:

– Ova nagrada nam mnogo znači, jer mi se uvek trudimo da idemo u pravom smeru i stalno se trudimo da napredujemo. Ovo nam je najbolji dokaz da smo na pravom putu, a i poruka našim kupcima da mogu imati poverenje u nas i naše proizvode – rekla je Marija.

Da bi proizvodi od mesa bili kvalitetni i pre svega zdravi neophodno je neprestano ulaganje u nove tehnologije i pridržavanje svih propisanih mera u proizvodnji,a u mesari „Burjan” tehnolozi imaju veliku odgovornost:

– Imamo usvojen HASAP standard, a od pre mesec dana ušli smo u prvu kategoriju objekta i ispunjavamo sve tehnološke uslove proizvodnje. Trudimo se maksimalno da proizvodi budu vrhunskog kvaliteta i ovakva priznanja su samo dokaz da i drugi prepoznaju naš kvaliet. Uvodimo uvek nove ukuse, ali pridržavamo se i starih receptura koje ne zaboravljamo – istakla je Nevena Mladenović, tehnolog u mesari.

Pančevac/G.J

Komisija za ocenjivanje kvaliteta mesa imala je veoma težak zadatak prilikom senzorskog izbora najkvalitetnijih proizvoda u konkurenciji 200 uzoraka. Profesor Tehnološkog fakulteta iz Novog Sada Vladimir Tomović istakao je da ga raduje činjenica da su naši proizvođači potpunu konkurentni sa proizvođačima mesa iz okruženja:

– Drago mi je što se oseća prisustvo inovacija koje su sve više aktuelne i koje naši proizvođači sve više primenjuju, jer su svesni činjenice da na tom veoma zahtevnom poljoprivredno-prehrambenom tržištu zaista morate uvek da budete prisutni sa inovacijama. Samo tako možete ostati konkurentni na domaćem i inostranom tržištu, a primetno je da svake godine imamo sve bolji kvalitet proizvdoa- istakao je profesor Vladimir Tomović, predsednik komisije za ocenu kvaliteta.

Na poljoprivredno sajmu Vojkan Milutinović iz Pančeva osvojio je 9 zlatnih medalja za proizvode od meda, poljoprivredno gazdinstvo Jarkovački iz Dolova koje je prvi put učestvovalo na sajmu dobilo je Veliku zlatnu medalju za turšiju od malog kukuruza. Proizvođač nane i belog sleza MINTEKS i preduzeće TMB Dajmond za proizvodnju hemijskih preparata za poljoprivredu dobili su priznanja za svoje proizvode,a gazdinstvu Margan iz Crepaje pripalo je posebno priznanje za dizajn ambalaže za alkoholna pića.

(Pančevac/G.J)

UČENICI ZMAJEVE ŠKOLE POBEDNICI KVIZA ZDRAVA ŠKOLA: Jelena, Aleksandar i Mihailo su pobednički tim VIDEO

UPRAVA ŽELEZNIČARA POZIVA PUBLIKU: Dođite u subotu da zajedno pozdravimo nove superligaše! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.