Posao u kabinetu Milatovića želi više od 1.000 ljudi: Ima mesta za 10 pomoćnika

Na javni poziv predsednika Crne Gore Jakova Milatovića za dobijanje posla u njegovom kabinetu prijavilo se više od hiljadu građana, a oni sa najkvalitetnijim biografijama postaće deo njegovog tima.

Milatović je za TVCG kazao da je sličan princip primenio i kao ministar ekonomskog razvoja u kabinetu Zdravka Krivokapića, kao i da tim činom šalje poruku da je meriokratija sistem kojem teži.

"Poslao sam poruku da je meriokratija i sistem vrednosti koji daje jednake šanse svima ono iza čega stojim. Javilo se preko hiljadu ljudi, različitih biografija i CV-jeva, moji saradnici prošli su kroz spisak, napravili smo bazu ljudi, kriterijume po kojima su sortirani i sigurno je da će neki od njih biti zaposleni u mom kabinetu nakon razgovora", kazao je Milatović.

On je naveo da Aktom o sistematizaciji ima mesta za 10 pomoćnika, podsetivši da je isto uradio i kao ministar u Krivokapićevoj vladi i da je tada od devet pomoćnika ministra bilo sedam ili osam onih koje nije poznavao pre toga.
 
Milatović je javni poziv objavio nakon pobede u drugom krugu predsedničkih izbora, kada je osvojio 60 odsto glasova i porazio dosadašnjeg predsednika Mila Đukanovića.
 
"Pozivam sve zainteresovane građanke i građane sa zavidnim akademskim i profesionalnim referencama, kao i moralnim vrednostima – koji smatraju da bi kao deo savetničkog tima i kroz rad u kabinetu predsednika mogli da daju svoj doprinos društvenom razvoju naše zemlje, da svoj CV pošalju do 7. maja", napisao je Milatović tada na Tviteru.
  • Sabahudin

    26.05.2023 09:43
    Omerović
    Mi Beograd ne napuštamo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet