Najnovije vesti
Vesti Svet
Okončana potraga za Medelin Meken

OKONČANA NOVA POTRAGA ZA MEDLIN MEKEN Pretražen veliki rezervoar, policija otkrila da li je pronašla neki trag (FOTO)

Nemački tužilac Kristijan Volters odbacio je nade o napretku u potrazi za Medlin Meken iz Britanije, koja je nestala pre 16 godina, nakon što je policija okončala pretragu rezervoara u Portugalu. Izvor blizak istrazi rekao je Rojtersu da "nema ništa da se prijavi" nakon trodnevne potrage.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Medlin Meken je nestala 2007. godine
Medlin Meken je nestala 2007. godine

Nemačke vlasti, koje su imenovale osumnjičenog u slučaju nestanka Medlin Meken, pomažu portugalskim timovima u traganju u zabačenoj oblasti u unutrašnjosti.

Blic preporučuje
.
Foto: Joao Matos / Tanjug/AP
.
.
Foto: Joao Matos / Tanjug/AP
.
.
Foto: Joao Matos / Tanjug/AP
.

U istrazi korišćena teška mašinerija

Medlin Meken imala je tri godine u maju 2007. kada je nestala iz sobe u kojoj je spavala u apartmanu u kome je njena porodica boravila u letovalištu Praja da Luz na obali Algarvea. Ova akumulacija, odnosno rezervoar nalazi se oko 50 kilometara u unutrašnjosti od letovališta.

Teška mašinerija je korišćena za sečenje ogromnog šipražja na lokaciji, dok su uniformisani i policajci u civilu grabuljali zemlju.

.
Foto: Joao Matos / Tanjug/AP
.
.
Foto: Joao Matos / Tanjug/AP
.
.
Foto: Joao Matos / Tanjug/AP
.

- Naravno da postoji određeno očekivanje, ali ne preveliko - rekao je tužilac Kristijan Volters Rojtersu. On je dodao da je važno pokazati da vlasti istražuju slučaj i da se naravno traga za telom, ali i drugim stvarima.

- Bilo kakvo otkriće odeće pomoglo bi u istrazi - rekao je on.

.
Foto: Joao Matos / Tanjug/AP
.
.
Foto: Joao Matos / Tanjug/AP
.

Osumnjičeni Kristijan Brunker

Nemački tužioci imenovali su prošle godine Kristijana Bruknera kao zvaničnog osumnjičenog u vezi sa nestankom devojčice. On je osuđivani zlostavljač dece i diler droge, a voleo je da posećuje jezero koje je sada pretraživano, te ga je nazivao "svojim rajem".

Kristijan Brukner je trenutno u zatvoru zbog silovanja 72-godišnje žene u istom regionu Algarvea u kom je nestala Medlin Meken, ali nije optužen po ovom pitanju.

Neimenovani izvori rekli su da su istražioci prikupili određene uzorke koji će biti analizirani u Nemačkoj. Pozivajući se na anonimne izvore list "Dejli mejl" objavio je da su istražioci tragali za pištoljem i kamkorderom koji su ukradeni iz kuće glavnog osumnjičenog Bruknera. Policija veruje da kamera sadrži snimke ili fotografije Medlin, ali i drugih seksualniһ napada koje je Brukner izveo na najmanje dve neidentifikovane žene.

(Srna)