Obeležen Spasovdan – slava opštine Vrbas

slava-vrbas - spasovdan
VRBAS – Opština Vrbas obeležila je danas opštinsku slavu Spasovdan. Sečenju slavskog kolača, uz sveštenike Srpske pravoslavne crkve, prisustvovali su predsednik opštine Predrag Rojević, zamenica predsednika opštine Tijana Aleksić, članovi Opštinskog veća, direktori javnih preduzeća i ustanova, radnici Opštinske uprave i građani. Prethodno je u 09.00 časova održana liturgija u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg, koju su služili sveštenici SPC iz Vrbasa.

Rojević je ovom prilikom istakao da je Vaznesenje Hrista spasitelja jedan od najznačajnijih hrišćanskih praznika, kao i da je obeležavanje slave prilika da se istaknu vrednosti zajedništva. Prema njegovim rečima, lokalna samouprave investira značajna sredstva u razvoj svih naselja u opštini.

„Slava predstavlja našu vezu s istorijom i tradicijom, naš prozor u budućnost. Slava je prilika da istaknemo sve što smo uradili i što ćemo uraditi da građani Ravnog Sela, Savinog Sela, Kucure, Zmajeva, Bačkog Dobrog Polja, Vrbasa, žive bolje. Budžet za 2023. godinu od 2,034 milijardi iskoristićemo da unapređenje svih segmenata života. Za održavanje saobraćajne infrastrukture i unapređenje komunalne delatnosti predviđeno je blizu 139 miliona dinara. U razvoj poljoprivrede i zaštitu životne sredine investiramo 167 miliona dinara. Za predškolsko vaspitanje izdvajamo 360, a za osnovno i srednje obrazovanje 167,2 miliona dinara. U unapređenje socijalne i dečije zaštite ulažemo 151,6, u razvoj kulture 103,9, a u razvoj sporta 131,4 miliona dinara. Progres Vrbasa je naša dužnost i mi na tome stalno radimo“, rekao je Rojević i svim građanima opštine Vrbas čestitao Spasovdan.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.