Почетна > Србија
Србија

Бањалука обележава крсну славу Спасовдан

Бањалука данас обележава крсну славу града Вазнесење Господње – Спасовдан, у духу традиције и уз богат културно-уметнички програм.
бањалука
Фото: WikimediaComonns/Tomas Damjanovic Banjaluka

У Саборном храму Христа Спаситеља биће служена света архијерејска литургија, након чега ће бити обављен чин освештања славског жита и колача, преноси РТРС.

Потом је планирана спасовданска литија око Саборног храма.

Из Градске управе наводе да ће и ове године у вечерњим часовима бити приређен посебан програм под називом „Спасовданско вече-слава кроз традицију“.

Председник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку грађанима и руководству града, нагласивши да је Бањалука оправдано стекла статус административног, туристичког, спортског и културног центра, чији даљи напредак свакодневно треба развијати на општу друштвену корист свих њених грађана.

Српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић изразила је уверење да ће највећи град Српске, заједно са републичким институцијама, искористити све потенцијале и ресурсе и наставити путем развоја, на добробит и задовољство њених становника и Републике Српске.

Patrijarh danas u litiji služi pomen postradalim đacima, mladima, svim žrtvama

Преузмите андроид апликацију.