Sreda, 24.05.2023.

08:58

Pucnjava u školi u Pertu VIDEO

Tinejdžer (15) iz Australije pucao je iz pištolja u privatnoj školi u Pertu.

Izvor: dailymail.co.uk

Pucnjava u školi u Pertu VIDEO
Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Službe hitne pomoći pozvane su na "incident sa vatrenim oružjem" u baptističkom koledžu Atlantis Bič u Tvu Roksu, na severu Perta, u sredu nešto pre podne.

Dečaka je policija privela nakon što je navodno čak tri puta pucao na školskom parkingu.

Mladić, učenik škole, u međuvremenu je uhapšen. Povređenih nije bilo.

Vidno uznemireni učenici, uključujući i malu decu, viđeni su kako žure u zagrljaj roditelja koji čekaju nakon nekoliko zastrašujućih sati zarobljenih u školi.

"Čuli smo policijske sirene, a onda smo čuli viku", rekao je jedan student za "Najn njuz"

Jedan uznemireni dečak Rajli (14) rekao je za "Vest Australian" da je njegov učitelj zaključao učenike u ormar za kuvanje dok se incident odvijao. Njegova majka je otrčala u školu nakon što je dobila poruku od učitelja da su čuli pucnje na parkingu i da su deca utrčala i da su mislili da je to šala.

Ali kada su shvatili da je ozbiljnije, zabarikadirali su se u ormanu za kuvanje, rekao je učitelj. Majka je dodala da njen traumatizovani sin neće ići u školu u četvrtak. Područje je i dalje zatvoreno za javnost.

Malo ranije, inspektor Džiof Desandžes je uverio zabrinute roditelje i zajednicu da je značajan broj policije i dalje na licu mesta. "Nemamo izveštaje... da je neko povređen", rekao je on i dodao da policija nastavlja da sarađuje sa školom u vezi sa incidentom.

Portparolka policije rekla je za "Dejli mejl Australija" da trenutno nema izveštaja o povređenima i da je reč o "incidentu koji je u toku".

Sva obližnja preduzeća, uključujući i obdanište su takođe zatvorena nakon incidenta, a blizina škole je i dalje ograđena.

Baptistički koledž Atlantis Bič je privatna baptistička škola sa zajedničkim obrazovanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: