Preminuo britanski pisac crnih komedija Martin Ejmis

Martin Ejmis, britanski pisac crnih komedija, preminuo je u 73. godini, objavio je njegov izdavač.
Preminuo britanski pisac crnih komedija Martin Ejmis
Foto: Beta/AP
Ejmis je umro u svojoj kući u Lejk Vortu na Floridi, javio je "Njujork tajms", kojem je piščeva supruga Izabela Fonseka rekla da je uzrok smrti rak jednjaka.
Autor 14 romana, među kojima su "Novac", "Londonska polja" i "Vremenska strela", proglašen je 2008. jednim od 50 najboljih britanskih pisaca od 1945. i dva puta je nominovan za Bukerovu nagradu.
Ejmis, često nazivan jednim od najinovativnijih autora svoje generacije, sin je britanskog pisca Kingslija Ejmisa o kojem je 2000. napisao memoare "Iskustvo". U SAD je preselio 2011. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.