Protest "Srbija protiv nasilja": Šta je govornica Jelena Mihajlović rekla građanima ispred Skupštine? 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Nekoliko desetina hiljada ljudi okupljeno je na trećem po redu protestu „Srbija protiv nasilja“, gde je govornica Jelena Mihajlović, poljoprivrednica, ponovila zahteve koji se upućuju Vladi Srbije.

Mihajlović je jedna od majki iz Pećinaca kojima je, kako kaže, od strane Vučićevog režima naneta nepravda.

Navela je da je njenom detetu zabranjeno da ide u vrtić jer je ona učestvovala na protestima poljoprivrednika prošle godine.

„Želimo da živimo bez straha u svojoj zemlji. Ovde smo jer hoćemo Srbiju bez nasilja. Zar to nije svima jasno? Oni koji vode zemlju, imaju apsolutnu vlast ali i apsolutnu odgovornost. Ne smemo da im dozvolimo da se igraju sa našim, i sa životima naše dece. Zahtevi su jasni: zahtevamo zaustavljanje promocije nasilja, a to podrazumeva momentalnu smenu svih članova REM-a. Takođe, hitno ukidanje rijalitija“, navela je ona.

Mihajlović je, takođe, pročitala zahteve oko kojih su građani i okupljeni, treći petak zaredom, a koji i dalje nisu ispunjeni.

Zahteve protesta možete pročitati OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari