„Kikindski bebi klub“: Podeljeno 105 bebi paketa

KIKINDA – U Svečanoj sali Gradske kuće gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, uručio je 105 bebi paketa roditeljima najmlađih sugrađana, koji su rođeni januara, februara i marta ove godine.

Podela paketa deo je akcije “Kikindski bebi klub“, koju sprovodi Grad Kikinda od 2014. godine, a uključuje podelu najosnovnijih potrepština za prve dane nakon rođenja bebe. Vrednost paketa, koji sadrži pelene, torbu, peškir, “Radosnicu“ i multifunkcionalnu stolicu, iznosi oko osam hiljada dinara.

Foto: Vojvodina uživo

“Tradicionalna akcija koju sprovodimo godinama daje nam dodatni motiv za sve ono što radimo i gradimo u našem gradu. Veoma dobro znam, kao roditelj, koliko je neophodno uložiti energije i truda u podizanje dece i njihovo izvođenje na pravi put, zato će Grad Kikinda uvek izlaziti u susret najmlađim sugrađanima i njihovim roditeljima, kako bismo se zajednički borili za što kvalitetniji život u Kikindi“, poručio je gradonačelnik prisutnima.

Foto: Vojvodina uživo

Tradicionalna dodela bebi paketa predstavlja jednu od mera populacione politike Grada Kikinde.

Foto: Vojvodina uživo

“Grad Kikinda nastaviće i ove godine sa značajnim izdvajanjima iz gradskog budžeta za roditeljstvo, pomoć deci i pronatalitetnu politiku. Predviđena su sredstva za prvorođeno i drugorođeno dete, deo smo i projekta „Tri plus“, predviđena je pomoć nezaposlenim porodiljama, ali i parovima koji su u procesu vantelesne oplodnje“, dodao je Mladen Bogdan, predsednik Gradskog parlamenta.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.