19. maj  2023. 15.36  →  17.50 | Izvor: RTV (Milijana Kočić, Ilijana Berber)

Na FTN-u dodeljeni zlatni indeksi, promovisani inženjeri (AUDIO, VIDEO)

NOVI SAD -

Povodom Dana fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, koji ove godine proslavlja 63 godine od osnivanja, organizovana je svečana promocija najboljih studenata i inženjera. Generaciji koja je pre 50 godina upisala taj fakultet, dodeljeni su takozvani "zlatni indeksi".

video icon audio icon

ftn, fakultet, tehnickih, nauka

Na Dan fakulteta promovisano je 98 master inženjera svih studijskih grupa i sedam specijalista inženjera. Među njima i Vladimir Lalović sa Departmana za energetiku, elektroniku i telekomunikacije.

Osam najboljih studenata, koji su studije uglavnom završili sa prosekom blizu desetke, dobilo je priznanja i novčane nagrade iz Fonda "Momčilo Momo Novković", a dodeljeno je i 106 zlatnih indeksa generaciji koja je taj fakultet upisala 1973. godine.

Kako je bilo studirati pre pola veka, podsetila se Dragica Radonjić.

Fakultet je počeo da radi 1960. godine, kao Mašinski, a nakon otvaranja smerova Građevinarstvo i Elektrotehnika 1974. godine dobili smo ono što danas znamo kao Fakultet tehničkih nauka, uglednu obrazovnu ustanovu i kod nas i u svetu, objašnjava dekan Srđan Kolaković.

Kolaković ističe da je ponosan na kontinuitet i razvoj fakulteta, podsećajući da su inženjeri od 1960. godine, kada je osnovan fakultet, pa i sve kasnije generacije, postavili temelje naše privrede, a čine njen oslonac i danas.

Tagovi
Srodne vesti