Gradovi

Zvornik: Otvoren HISPA centar u Domu zdravlja

Zvornik: Otvoren HISPA centar u Domu zdravlja
Foto: Srna | Zvornik: Otvoren HISPA centar u Domu zdravlja

U zvorničkom Domu zdravlja otvoren je HISPA centar za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga, koji će pružati zdravstvene usluge za više od 65.000 građana. Povodom Dana porodične medicine HISPA centar Dedinje održaće edukativnu radionicu za specijaliste porodične medicine .

Dom zdravlje Zvornik ulazi u HISPA porodicu, a pacijenti sa povišenim kardiovaskularnim rizikom moći će preventivno i adekvatno da liječe i prate zdravstveno stanje.

- Otvaranjem ovog centra pacijentima sa povišenim kardiovaskularnim rizikom biće omogućeno da na pravovremen i efikasan način identifikuju, dijagnostifikuju i adekvatno liječe i prate zdravstveno stanje - rekao je Nebojša Tasić, pomoćnik direktora beogradskog Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

HISPA BH je dobila izuzetno značajnog partnera u misiji očuvanja zdravlja, prevenciji, te sprečavanju i odlaganju bolesti.

- Nadam se da će ovaj centar biti prvenstveno od koristi oboljelim na području zvorničke regije, zatim doktorima koji rade u ovoj ustanovi i kompletnoj lokalnoj zajednici koja će kroz naše aktivnosti, projekte i edukacije unaprijediti zdravlje stanovništva - naveo je Nikolić.

Ovo je važan dan za zvornički Dom zdravlja, ali i za lokalnu zajednicu.

Specijalista porodične medicine Doma zdravlja Zvornik Danijela Žepinić rekla je da je cilj HISPA centra da kroz multidisciplinaran i pesonalizovan pristup pruži adekvatnu zdravstvenu zaštitu stanovništva, u prvom redu kroz prevenciju kardiovaskularnih bolesti, odnosno redukciju svih faktora rizika koji dovode do nastanka kardiovaskularnih bolesti.

Udruženje doktora porodične medicine regije Birač obilježiće Svjetski dan porodične medicine. Stručni skup "Porodični doktor srce zdravstva" je međunarodnog karaktera i okupiće zdravstvene radnike iz nekoliko zemalja radi sticanja novih znanja i razmjene iskustava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije